Τα σενάρια επιστροφής των μαθητών στα σχολεία

Η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας κρίνεται ως καίριας σημασίας για τις αποφάσεις που θα παρθούν για την δεύτερη φάση σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων στην χώρα μας.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρίσκεται η απόφαση για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 21 Μαΐου αφού φαίνεται πως η επιδημιολογική ομάδα κάνει δεύτερες σκέψεις για την μαζική επιστροφή όπως έχει ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση.

Τα 15 μέλη που απαρτίζουν την ομάδα εκφράζουν διαφορετικές θέσεις, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να βρεθούν ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη ως μια κοινή πρόταση. Για παράδειγμα, ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης μιλώντας χθες στο ΣΙΓΜΑ σχετικά με το άνοιγμα είπε πως  «πρέπει να κάνουμε αργά, σταθερά και μελετημένα βήματα. Δεν πρέπει να κάνουμε απότομα μεγάλη κίνηση διότι αν γίνει κάτι λάθος δεν θα μπορούμε να το διορθώσουμε εύκολα.

Από την άλλη, η Δρ. Μαρία Κολιού μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σχολίασε πως «θα ανοίξουν τα σχολεία, απλά σταδιακά. Όλοι πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται σταδιακά αυτή η διαδικασία», ενώ ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή ισχύει εκείνο που είπε ο Υπουργός Παιδείας».

Ως εκ τούτου υπάρχει η πιθανότητα να ανατραπεί η απόφαση για επιστροφή μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις  21 Μαΐου και τα σενάρια για αυτήν είναι πολλά:

Α) Η απόφαση παραμένει ως έχει.

Β) Οι μαθητές επιστρέφουν σταδιακά στις σχολικές μονάδες με αυτούς των Γυμνασίων και Λυκείων να επιστρέφουν στις 21 Μαΐου. Παράλληλα οι μαθητές της Δημοτικής εκπαίδευσης επιστρέφουν αρχές Ιουνίου, εάν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα .

Γ)Επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων στις 21 Μαΐου. Τα Δημοτικά δεν επαναλειτουργούν.

Δ)Επιστροφή μαθητών Δημοτικής Εκπαίδευσης στις 21 Μαΐου και στη συνέχεια επιστροφή μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων αρχές Ιούνιου.

Αν τελικά ισχύσει η δεύτερη πιθανότητα (Β) τότε ακολουθείται το ίδιο μοντέλο επιστροφής μαθητών σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπου οι μαθητές της Γ΄Λυκείου επιστρέφουν στις 11 Μαΐου, ακολουθούν στις 18 Μαΐου οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και Γυμνάσιου.Όσον αφορά τα Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά και ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της  Ελλάδας.

Πάντως μιλώντας στο Κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων τόνισε: «να μην αναμένετε διαφοροποίηση. Το ζήτημα συζητήθηκε έντονα και χωρίς λόγο. Ο Πρόεδρος είπε ότι ο προγραμματισμός ισχύει και θα επιστρέψουν όλοι οι μαθητές, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν».

Ωστόσο όποια νέα πρόταση τεθεί ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη θα συζητηθεί και θα παρθεί ανάλογη απόφαση.

sigmalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy