Πάρτι φοιτητών σε ξενοδοχείο καραντίνας, τι καταγγέλλει φοιτητής

Ερωτήματα προκαλεί καταγγελία φοιτητή, ο οποίος έχει επαναπατρισθεί από το εξωτερικό, ότι σε ξενοδοχεία καραντίνας διοργανώνονταν πάρτι σε εξωτερικούς χώρους ξενοδοχείων αλλά και στα δωμάτια άλλων φοιτητών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του φοιτητή σε κάποια ξενοδοχεία δεν τηρούνταν οι κανόνες και οι οδηγίες της καραντίνας, με φοιτητές να συμμετέχουν σε πάρτι εντός των ξενοδοχείων που διέμεναν. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι φοιτητές αυτοί ανέβασαν σχετικά βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο φοιτητής που έκανε την καταγγελία σημειώνει πάντως ότι μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών που επαναπατρίστηκε είχε πάρει στα σοβαρά την κατάσταση και τήρησε τους κανόνες της καραντίνας, αλλά μια μειοψηφία «καταστρέφει όλη την εικόνα που έχει η κυπριακή κοινωνία για τους φοιτητές του εξωτερικού».

Για το ζήτημα το Υφυπουργείο Τουρισμό, το οποίο ανέφερε ότι «σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ανυπακοής. Διερευνούμε τα περιστατικά και νοείται ότι θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, εάν και εφόσον προκύψουν ευθύνες».

Βάσει και της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 15.4.20, στο Υφυπουργείο Τουρισμού έχει ανατεθεί ο συντονισμός για επαναπατρισμό Κυπρίων πολιτών και νόμιμα διαμενόντων στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο οποίος περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων και επικοινωνία με διάφορες αρμόδιες Αρχές.

Εντούτοις, σύμφωνα με το Υφυπουργείο, η φύλαξη των εξωτερικών χώρων των ξενοδοχείων που χρησιμοποιούνται για αυτοπεριορισμό γίνεται από εθνοφρουρούς, οι οποίοι παραχωρούνται από το ΓΕΕΦ. Οι εσωτερικοί χώροι επιτηρούνται από ιδιωτική εταιρεία παροχής ασφάλειας, στη βάση συμφωνίας με το Υφυπουργείο.  Όπου κρίνεται απαραίτητο γίνεται επέμβαση της Αστυνομίας, με την οποία το Υφυπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι η επιλογή των τουριστικών καταλυμάτων και η κατανομή των επαναπατριζόμενων, των ατόμων που συνιστούν κρούσματα κορωνοϊού και των ατόμων που τίθενται σε αυτοπεριορισμό, κ.ά στα διάφορα τουριστικά καταλύματα, τα οποία βρίσκονται σε όλες τις επαρχίες, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτει κάθε άτομο ή ομάδα ατόμων, γίνεται με συνεργασία διαφόρων κρατικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το Υφυπουργείο Τουρισμό απάντησε ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν είναι ορθό, για διάφορους λόγους, να ανακοινωθούν τα τουριστικά καταλύματα που χρησιμοποιούνται. Οι βασικότεροι εξ αυτών είναι:

•             Η ανάγκη για προστασία από εξωτερικές προσβάσεις για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας σε αυτά

•             Να μην ξεχνούμε ότι τα καταλύματα αυτά, όπως και όλο το παρόμοιο δυναμικό της χώρας, θα χρησιμοποιηθούν πολύ σύντομα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, για την προσέλκυση και τη φιλοξενία εγχώριου και εισερχόμενου τουρισμού. Οι τουρίστες θα είναι πολύ απαιτητικοί ως προς τις επιλογές που θα κάνουν σε καταλύματα, ειδικά με τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται λόγω του κορωνοϊού.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές ή άλλες πτυχές του θέματος των συμβάσεων που υπογράφονται με τα συγκεκριμένα τουριστικά καταλύματα, σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει προβεί και χρησιμοποιεί ένα γενικό πλαίσιο σύμβασης, το οποίο εφαρμόζεται για όλες τις περιπτώσεις καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη προσπάθεια για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δείτε το βίντεο:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy