Η κρίσιμη σύσκεψη στο Προεδρικό για το πράσινο φως σε Β’Φάση

Στο Προεδρικό Μέγαρο για την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση θα βρεθούν στις 10.30 οι επιδημιολόγοι που έχουν λάβει τους  τελευταίους μήνες ρόλο συμβούλων, στο Υπουργείο Υγείας και στον ίδιο τον Πρόεδρο.

Η σημερινή ενημέρωση κρίνεται ως καθοριστική αφού απ’ αυτήν θα ανάψει το πράσινο φως για να προχωρήσουμε στην ενεργοποίηση της δεύτερης φάσης της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων. υπενθυμίζεται ότι στη δεύτερη φάση που είναι ορισμένη να αρχίσει στις 21/5 ανοίγουν κομμωτήρια, κουρεία, εξωτερικοί χώροι χώρων εστίασης και επιτρέπονται οι συναθροίσεις ατόμων μέχρι 10 άτομα. Αίρονται επίσης όλοι οι περιορισμοί μετακίνησης.

Σήμερα λοιπόν στην καυτή ατζέντα υπάρχει το ζήτημα του ανοίγματος όλων των βαθμίδων στα σχολεία που ορίστηκε για τις 21/5. Υπάρχει επίσης το ζήτημα του ανοίγματος των αεροδρομίων και πώς αυτό θα γίνει, ενώ θα συζητηθεί και η επανέναρξη ή όχι του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 907, περιλαμβανομένων των 12, που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις. Χθες ανακοινώθηκαν μόλις 2 νέα κρούσματα. Οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 17.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy