“Δεν θέλω να το σχολιάσω. Η ΚΟΠ πήρε τις αποφάσεις της. Ο ΚΟΑ είναι εκεί ως ανώτατη αθλητική αρχή, δεν είναι μόνο για το ποδόσφαιρο”

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 σχετικά με την απόφαση για οριστικό τέλος στην σεζόν.

«Κατ’ αρχάς, ξεκαθαρίσαμε από την αρχή, ότι είναι αποκλειστική απόφαση της Ομοσπονδίας και των μελών της για το τι θα γίνει με το πρωτάθλημα».
«Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση. Υπήρχαν επιχειρήματα και υπέρ και κατά τα οποία ακούστηκαν για ακόμη μία φορά στη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό. Αν το συνέχιζαν το πρωτάθλημα, υπήρχε μεγάλο ρίσκο και κίνδυνος, τώρα που δεν θα συνεχιστεί, υπάρχουν θέματα που πρέπει να συζητηθούν, πως θα διατηρηθούν οι παίκτες, για το ότι θα παιχτεί ποδόσφαιρο μετά από αρκετό καιρό και αυτό είναι θέμα που πρέπει να λύσουν οι ομάδες. Τώρα έχουμε μία απόφαση, εγώ θα ήθελα να ξανά δω ποδόσφαιρο, όμως είναι επικίνδυνο, όπως μας λέχθηκε από τους επιδημιολόγους».

Για το αν μπορούσαμε να δώσουμε πίστωση χρόνου στη λήψη απόφαση: «Θα μπορούσε κάποιος να πει να αποφασίσουν σε μεταγενέστερο στάδιο. Σε συνομιλία όμως που είχα με πρόεδρο χθες στο Προεδρικό, οι ξένοι ποδοσφαιριστές είναι πάνω σε «σκάλα του αεροπλάνου» και θέλουν να αναχωρήσουν για τις χώρες τους. Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. Εκείνο που θα πρέπει να πούμε είναι ότι σωστά άφησε η Κυβέρνηση την ευθύνη στις ομάδες που ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν με το άθλημα».

Για το ότι θα παίξουν ποδόσφαιρο σε άλλες χώρες: «Εμείς ως ΚΟΑ βασανιζόμαστε με θέματα του ποδοσφαίρου από την αρχή της θητείας μας. Δεν θέλω να το σχολιάσω. Η ΚΟΠ πήρε τις αποφάσεις της. Ο ΚΟΑ είναι εκεί ως ανώτατη αθλητική αρχή, δεν είναι μόνο για το ποδόσφαιρο».

Για τη δήλωση που έκανε σε μέσο ενημέρωσης για το νέο διάταγμα του Υπουργείου για τον αθλητισμό: «Κάποια μέσα έγραψαν πως είχα πει ότι ο Υπουργός Υγείας ετοιμάζει ένα νέο πρωτόκολλο για τον αθλητισμό. Διάταγμα έχω αναφέρει και όχι πρωτόκολλο. Είναι ένα διάταγμα για τον αθλητισμό γενικότερα που θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον Υπουργό και πρώτα από όλα ακούμε τους επιδημιολόγους».

Για το αν το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο: «Το νέο πρωτάθλημα θα είναι τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου, αν με τη βοήθεια του Θεού καλυτερέψει η κατάσταση, ίσως διαφοροποιηθούν τα δεδομένα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy