Αρχίζουν τη Δευτέρα τα τεστ εργαζόμενων σε κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και χώρους εστίασης

Στη βάση των εισηγήσεων της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τη διαχείριση της πανδημίας, για επιτήρηση των επιχειρήσεων που επαναδραστηριοποιούνται στη 2η φάση της στρατηγικής της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων μέσω δειγματοληπτικών εργαστηριακών ελέγχων, το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του, ημερ. 13 Μαΐου 2020, ενέκρινε την πρόταση του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για τη διενέργεια δειγματοληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επαναδραστηριοποιούνται (κομμωτήρια/κουρεία/ινστιτούτα αισθητικής και χώροι εστίασης).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η διεξαγωγή της δειγματοληψίας θα αρχίσει στις 18 Μαΐου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου 2020. Πιο συγκεκριμένα, οι 7,500 από τις 10,000 εργαστηριακές εξετάσεις απευθύνονται σε εργαζόμενους του τομέα εστίασης, και οι 2,500 εξετάσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων/κουρείων/ινστιτούτων αισθητικής.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σημεία δειγματοληψίας και τη διαδικασία θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υγείας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy