Αλλαγή στην επιστροφή των μαθητών του δημοτικού από την επιδημιολογική ομάδα

Σε ομόφωνη πρόταση για το ζήτημα των σχολείων  που θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατέληξε η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, έχοντας μελετήσει και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. 

Όπως μάλιστα δήλωσε αργά το απόγευμα στο OMEGAlive μέλος της επιδημιολογικής ομάδας η πρόταση εάν τύχει υιοθέτησης από την Κυβέρνηση διαφοροποιεί τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και ο οποίος προβλέπει την επιστροφή όλων  μαθητών όλων τα βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) την προσεχή Πέμπτη 21 Μαΐου, σε δύο ομάδες. 

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που εξασφαλίσαμε  η πρόταση διαφοροποιεί σημαντικά  τόσο την ημερομηνία επιστροφής των μαθητών όσο και τις βαθμίδες που αφορούν.   Διαχωρίζει μάλιστα νηπιαγωγεία και δημοτικά, πλην τους μαθητές της έκτης τάξης, από τα γυμνάσια και τα λύκεια. 

Μάλιστα για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά   οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση είναι να μην επιστρέψουν  καθόλου στο πλαίσιο της φετινής χρονιάς, εκτός όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω από τους μαθητές της έκτης δημοτικού, η επιστροφή των  οποίων θα γίνει στη βάση της επιστροφής των τελειόφοιτων των λυκείων.

Κανονικά η υλοποίηση της δεύτερης φάσης 

Πέραν από το ζήτημα των σχολείων, η επιδημιολογική ομάδα στην αυριανή συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας αναμένεται, μετά και την μελέτη των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων, να δώσει το πράσινο φως για  μετάβαση με βάση τον αρχικό προγραμματισμό της υλοποίησης της δεύτερη φάσης χαλάρωσης των μέτρων στις 21 Μάϊου.

Κατά συνέπεια αναμένεται να ανακοινωθεί: 

  • Άρση όλων των περιορισμών μετακίνησης και κατάργηση των sms.
  • Ελεύθερη  παρουσία σε πάρκα, παιχνιδότοπους σε ανοιχτούς χώρους, πλατείες, μαρίνες κ.λ.π, νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10.
  • Επαναλειτουργία εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους, κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy