Αέρας ελευθερίας για 35χρονο που φυλακίστηκε επειδή πήγε να δει τη φίλη του

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί ο 35χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε 45 μέρες φυλάκιση, επειδή έσπασε την καραντίνα για να επισκεφθεί την φιλενάδα του στην επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του Σίγμα, Μαρίνου Παυλικκά, μετά τις αντιδράσεις από πολίτες και πολιτικά πρόσωπα, ο 35χρονος αναμένεται να εξέλθει των φυλακών.

Να σημειωθεί ότι για την αποφυλάκισή του έρχεται μετά την παρέμβαση του Πρόεδρου Αναστασιάδη, ο οποίος του απένειμε προεδρική χάρη.

Υπενθυμίζεται ότι το σκεπτικό της αυστηρής απόφασης του Δικαστηρίου αναφέρει μεταξύ άλλων, «απλά το βράδυ αποφάσισε να πάει να δει την φιλενάδα του». Μεταξύ άλλων στην απόφαση αναφέρεται ότι η απάντηση των Δικαστηρίων σε τέτοιες συμπεριφορές για ευνόητους λόγους και προκειμένου τα Δικαστήρια να επιτελέσουν τον σημαντικό τους ρόλο στην κοινωνία αλλά και για να σταλούν τα σωστά μηνύματα, επιβάλλεται να είναι άμεση, δυνατή και κρυστάλλινη. Τούτο μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών.

Πρόκειται για 35χρονο ο οποίος την 25η Μαρτίου καταγγέλθηκε από μέλη της Δύναμης καθότι παραβίασε το Διάταγμα απαγόρευσης μετακίνησης προσώπων. Η απάντηση που έδωσε στην Αστυνομία ήταν ότι παραβίασε το διάταγμα γιατί αποφάσισε να επισκεφθεί την φιλενάδα του.

sigmalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy