Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ:Στις σχολικές μονάδες και Σάββατα οι Παγκύπριες

Για το ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν στις 21 Μαΐου όλοι οι μαθητές πίσω στα σχολεία και όσα συζητήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας για τις Παγκύπριες εξετάσεις μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.

Σχετικά με τις δεύτερες σκέψεις που γίνονται από την επιδημιολογική ομάδα για το άνοιγμα των σχολείων ο κος Χατζησάββας, ανέφερε πως «η θέση μας ήταν εξαρχής ότι είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να προσέλθουν τα παιδιά από την 21η Μαΐου. Αυτό τονίζαμε συνεχώς και γραπτώς και ήτα ξεκάθαρο ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στους τελειόφοιτους και στις Παγκύπριες εξετάσεις».

Πρόσθεσε πως «εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλαμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και οι πρώτοι που ζητάμε να επιστρέψουμε στα σχολεία».
«Σίγουρα πρέπει να γίνουν δεύτερες σκέψεις ώστε να ολοκληρωθεί η χρονιά για τους τελειόφοιτους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτά τα παιδιά τον τελευταίο χρόνο της σχολικής τους θητείας φάνηκα τόσο άτυχοι», είπε.

Σχετικά με την χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ΟΕΛΜΕΚ με τον υπουργό Παιδείας ο κος Χατζησαββας είπε πως ενημερώθηκαν για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για τη διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων.

«Ενημερωθήκαμε ότι οι Παγκύπριες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουνίου, θα χρησιμοποιηθούν και τα δύο Σάββατα που ακολουθούν αλλά και 2-3 απογεύματα για να μπορέσουν να παιδιά να έρθουν πιο άνετα να παρακαθίσουν στις εξετάσεις», εξήγησε.

Παράλληλα είπε πως, εκείνο που έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι οι Παγκύπριες εξετάσεις θα γίνουν πλέον στις σχολικές μονάδες.

«Όταν τόσο καιρό κάποιοι έλεγαν ότι θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα Στάδια και Συνεδριακά Κέντρα, εμείς λέγαμε ότι δεν είναι δυνατό και φαίνεται πως έγιναν δεύτερες σκέψεις», είπε.

Σημειώνεται πως, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ θα έχει νέα τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας της Δευτέρα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy