Απόγευμα οι Παγκύπριες εξετάσεις, ανακοινώνεται το πρόγραμμα

Για το ενδεχόμενο σε ορισμένες περιπτώσεις, να καταστεί αναγκαίο οι Παγκύπριες εξετάσεις να πραγματοποιηθούν απόγευμα, ενημέρωσε την ηγεσία της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης,ΟΕΛΜΕΚ, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Το σκεπτικό του προγραμματισμού που έχει γίνει από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες αφορά το γεγονός ότι στις σχολικές μονάδες θα συνεχιστεί η διδασκαλία μαθητών άλλων τάξεων(Α΄και Β΄ Λυκείου), αφού έχει αποφασιστεί η επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες.

Με αυτό το δεδομένο και την ανάγκη να μην πραγματοποιηθούν εκτός σχολείων οι εξετάσεις, υπάρχει σχεδιασμός που αναφέρει ότι κάποια από τα μαθήματα που θα εξεταστούν οι μαθητές, πιθανόν να χρειαστεί να εξεταστούν σε απογευματινό χρόνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας πέραν της ΟΕΛΜΕΚ, έχει ενημερώσει σχετικά και την οργάνωση των καθηγητών των Τεχνικών Σχολών, ΟΛΤΕΚ.

Σημειώνεται πως, χθες(13/05) η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τις Παγκύπριες εξετάσεις, όπου μεταξύ άλλων τονίζει  πως επιτρέπεται η τροποποίηση ή/και υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις από 14 Μαΐου μέχρι 18 Μαΐου.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του προγράμματος των Παγκύπριων εξετάσεων, η ίδια ανακοίνωση σημειώνει πως θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πάντως, το άνοιγμα των σχολείων στις 21 Μαΐου φαίνεται πως είναι κάτι που θα επαναξιολογηθεί με την επιδημιολογική ομάδα να φαίνεται πως κάνει δεύτερες σκέψεις, ενώ κρίσιμης σημασίας κρίνεται η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy