Το ιατρικό πρωτόκολλο επιστροφής στις ομαδικές προπονήσεις

Το επίσημο ιατρικό πρωτόκολλο που απεστάλη σε ποδοσφαιριστές και προπονητές των ομάδων της Premier League, έδωσε στη δημοσιότητα το BBC, με την κοινωνική αποστασιοποίηση «να πρέπει να τηρείται αυστηρά»!

Τα τάκλιν θα απαγορεύονται, οι αγωνιστικοί χώροι θα απολυμαίνονται και οι παίκτες θα πρέπει να περιοριστούν σε γκρουπ των πέντε ατόμων, όταν η Premier League δώσει την εκκίνηση για την πρώτη φάση των ομαδικών προπονήσεων. Επίσης, θα απολυμαίνονται τα σημαιάκια του κόρνερ, οι μπάλες, οι κώνοι προπόνησης αλλά και τα δοκάρια των τερμάτων μετά από κάθε προπόνηση.

Τα μέτρα παρακολούθησης που περιλαμβάνονται στο πρωτόκολλο, περιλαμβάνουν έλεγχο για κορονοϊό δύο φορές την εβδομάδα ενώ πριν από κάθε προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές θα συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο και θα λαμβάνεται η θερμοκρασία τους. Επιπλέον, εφόσον δώσει τη συγκατάθεσή της ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (Professional Footballers’ Association) θα τηρείται και ένα κεντρικό μητρώο αποτελεσμάτων των τεστ Covid-19.

Τα συνιστώμενα «μέτρα προστασίας» περιλαμβάνουν ακόμη τη «σχολαστική προσωπική υγιεινή», με τους παίκτες να πηγαινοέρχονται μόνοι τους στο προπονητικό κέντρο ενώ οι εσωτερικοί χώροι του οχήματος θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Δημόσιες συγκοινωνίες και οχήματα της ομάδας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται.

Αύριο, Τετάρτη 13/5, θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ποδοσφαιριστών, της Premier League, του ιατρικού προσωπικού και της PFA. Φυσικά, για να επιστρέψουν οι παίκτες στις προπονήσεις στις οποίες θα επιτρέπεται η επαφή, θα χρειαστεί αρχικά η κυβερνητική έγκριση.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy