Συνέρχεται το Υπουργικό – Τα ζητήματα στην ατζέντα

Συνέρχεται σήμερα Τετάρτη (13/05) στις 09:30 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο και αρκετά είναι τα ζητήματα τα οποία αναμένεται να τεθούν επί τάπητος, με κύριο ωστόσο θέμα την εξέλιξη του ιού στην Κύπρο. 
Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί τόσο το άνοιγμα των αεροδρομίων, όσο και το άνοιγμα των σχολείων.
Την Παρασκευή, μετά την καταγραφή όλων των επιδημιολογικών δεδομένων, οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν την κατάσταση και να καταθέσουν την άποψή τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το κατά πόσον θα ενδείκνυται ή όχι να προχωρήσει η κυβέρνηση στην εφαρμογή της δεύτερης φάσης  χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.
Στη διάρκεια της σύσκεψης της Παρασκευής αναμένεται να κριθεί και η επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 21 Μαϊου. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο, απαραίτητη προϋπόθεση για να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο είναι να βρίσκονται οι επιδημιολογικοί δείκτες στα επιθυμητά επίπεδα.
Φαίνεται πως έχουν αναπτυχθεί έντονοι προβληματισμοί στους κόλπους της επιδημιολογικής ομάδας.
Η επιστημονική ομάδα ξανασυζητά το θέμα των σχολείων, ώστε να υποβάλει νέες εισηγήσεις, με έναν πιο στοχοθετημένο τρόπο, δήλωσε η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της επιστημονικής ομάδας, Μαρία Κολιού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πρόσφατο διάγγελμά του για τις εξελίξεις στο εκπαιδευτικό τοπίο είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι όλα εξαρτώνται από τις συμβουλές των επιστημόνων και την επιδημιολογική ομάδα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy