Σκύλος-ρομπότ περιπολεί σε πάρκα για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης(video)

Εναν ακέφαλο σκύλο-ρομπότ επιστράτευσαν οι αρχές της Σιγκαπούρης προκειμένου να περιπολεί σε κεντρικό πάρκο και να ενθαρρύνει τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το κιτρονόμαυρο ρομπότ διαθέτει κάμερες για να καταγράφει πόσα άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο, ενώ αναμεταδίδει ανά τακτά διαστήματα ηχογραφημένα μηνύματα υπενθυμίζοντας σ’ όσους είναι σε απόσταση βολής τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην ασιατική πόλη κράτος των 5,7 εκατ. κατοίκων μέχρι την 1η Ιουνίου.

«Ας κρατήσουμε υγιή τη Σιγκαπούρη. Για την ασφάλεια τη δική σας και των άλλων γύρω σας κρατείστε αποστάσεις τουλάχιστον ενός μέτρου. Ευχαριστώ», αναφέρει μια γυναικεία φωνή.

Το ρομπότ, που κατασκεύασε η αμερικανική εταιρεία Boston Dynamics, είναι τηλεχειριζόμενο και δοκιμάζεται από τις υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας της Σικαγπούρης, , όπου τα περισσότερα από τα 21.000 κρούσματα του κορωνοϊού αφορούν κυρίως σε αλλοδαπούς εργάτες που συνωστίζονται σε κοιτώνες φιλοξενίας.

Αμφιλεγόμενη η χρήση του ρομπότ
Αν πετύχει το πείραμα, τότε ρομπότ σαν κι αυτό θα περιληφθούν στο σύνολο των μέτρων που εφαρμόζει η χώρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, η παρουσία του ρομπότ-σκύλου στο πάρκο έχει προκαλέσει και κάποιες αντιδράσεις. Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Straits Times, διακρίνονται επισκέπτες του πάρκου, που ήδη τηρούσαν αποστάσεις αρκετών μέτρων μεταξύ τους, να είναι σε σύγχυση και να απομακρύνονται στη θέα του Spot, όπως βάφτισαν το εν λόγω ρομπότ οι χειριστές του.

Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, απαθανατίζουν με τα κινητά και τις φωτογραφικές τους μηχανές το ασυνήθιστο θέαμα.

Για να κατευνάσουν τις ανησυχίες περί παραβίασης της ιδιωτικότητας των πολιτών οι Αρχές της Σιγκαπούρης υποσχέθηκαν ότι οι κάμερες του ρομπότ θα εκτιμούν μόνον πόσα άτομα βρίσκονται στο πάρκο γενικώς και δεν θα παρακολουθούν τις κινήσεις συγκεκριμένων ατόμων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy