Ανακοινώσεις ΥΠΑΜ για κατάταξη 2020 ΕΣΣΟ – Όλες οι πληροφορίες(video)

Την νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων για τους στρατεύσιμους της 2020 ΕΣΣΟ παρουρίασε  το Υπουργείο Άμυνας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης παρουσία του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη και ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Δημόκριτος Ζερβάκης.

Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων από τους νέους στρατεύσιμους θα είναι υποχρεωτική, κάτι που έχει ήδη καταστήσει σαφές το Υπουργείο.H κατάταξη αρχίζει σήμερα και οι νεοσύλλεκτοι θα έχουν θα έχουν το δικαίωμα υποβολής των απαραίτητων πιστοποιητικών και εγγράφων για μοριοδότηση στην επιλογή όπλου και σώματος και στην κατάταξη σε μονάδες μέχρι τις 12 Ιουνίου

 Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που  είχε εκδώσει το ΥΠΑΜ, ανέφερε ότι «όσοι νεοσύλλεκτοι δεν καταχωρήσουν μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Άμυνας και εντός της καθορισμένης προθεσμίας τις προτιμήσεις και τα ανάλογα  πιστοποιητικά, η επιθυμία τους δεν θα είναι δυνατό να ληφθεί υπόψη κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής επιλογής και θα τοποθετηθούν σε μονάδες με γνώμονα αποκλειστικά τις υπηρεσιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς».

Σε ότι αφορά τα πιστοποιητικά για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων, θα υποβάλλονται μόνο μία φορά σε ψηφιακή μορφή (κατά προτίμηση σε μορφή PDF) και το σύνολο του μεγέθους του αρχείου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10ΜΒ.
Τα πιστοποιητικά αυτά είναι τα εξής:

  • Ταυτότητα (και οι δύο όψεις)
  • Πιστοποιητικό IBAN ΜΟΝΟ εάν υπάρχει λογαριασμός στο όνομα του στρατεύσιμου (το συγκεκριμένο πιστοποιητικό μπορεί να προσκομιστεί την ημέρα της κατάταξης).
  • Δίπλωμα οδήγησης (Κανονική άδεια όχιμαθητική για όσους διαθέτουν)

Πάτησε εδώ για να μετάβεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οδηγείες για  την ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων πατήστω ΕΔΩ

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Αγγελίδης ξεκαθάρισε ότι η έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έγινε κατόπιν συγκατάθεσης του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων  με τρόπο που διασφαλίζονται πλήρως  τα προσωπικά δεδομένων των παιδιών, αλλά και το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας. Εξήγησε επίσης πως όσοι νεοσύλλεκτοι δεν κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα τοποθετηθούν εκεί και όπου θα υπάρξουν ανάγκες της Εθνικής Φρουράς
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της πανδημίας, ο κ. Αγγελίδης είπε επίσης πως για τις στολές, τα άρβυλα και άλλα υλικά, οι νεοσύλλεκτοι έχουν τη δυνατότητα  να καταχωρήσουν τα  μεγέθη τους ηλεκτρονικά, ώστε τα υλικά να τους παραχωρηθούν πριν από την κατάταξη σε όλες τις πόλεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.
Επιπλέον είπε πως στην φετινή κατάταξη δεν θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για δόκιμους και βαθμοφόρους, ενώ η απόλυση των εθνοφρουρών της 2019 Β ΕΣΣΟ θα γίνει κανονικά.
Με την σειρά του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης. ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός ακόμη ΚΕΝ (Κέντρου Εκπαιδευσης Νεοσυλλέκτων) στο στρατόπεδο Αθαλάσσας για τους νεοσύλλεκτους της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας. Σε αυτό το πλαίσιο  κάλεσε τους νεοσύλλεκτους να προσέλθουν στην ώρα τους για την κατάταξη αφού σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υποχρεωμένοι να καταταγούν τις επόμενες μέρες στο ΚΕΝ Πάφου.
Την μέρα της κατάταξης οι νεοσύλλεκτοι θα είναι σε ομάδες των 5 αντί των 10 και θα τους χορηγηθούν μάσκες και γάντια τα οποία θα χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy