Κατέστρεψαν αντικατοχική πινακίδα 26 ετών

Καταγγελία για καταστροφή της ιστορικής αντικατοχικής πινακίδας έκανε το προσφυγικό Σωματείο “Η Λάπηθος”. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου η πινακίδα καταστράφηκε εν μέσω του lockdown.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Σωματείου:

“Με μεγάλη μας λύπη, αγανάκτηση και απογοήτευση αντιληφθήκαμε ότι την περίοδο που ολόκληρος ο κυπριακό λαός βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κάποιοι ανεγκέφαλοι κατέστρεψαν αντικατοχική πινακίδα, την οποία είχε τοποθετήσει το Σωματείο μας αριστερά του αυτοκινητοδρόμου από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας προς τον κυκλικό κόμβο του Καλού Χωριού Λάρνακας. Η πινακίδα τοποθετήθηκε το 1994 και σε αυτή αναγραφόταν «OUR DEMAND: TURKISH TROOPS AND SETTLERS OUT OF CYPRUS». Φαίνεται ότι οι αλήθειες ενοχλούν και ότι πρέπει να σιγήσει ο αγώνας μας για λευτεριά και επιστροφή.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Σωματείου μας, εκφράζοντας όλους τους Λαπηθιώτες, καταδίκασε ομόφωνα το γεγονός σε συνεδρία της στις 10.5.2020 ενώ σχετική καταγγελία έχει γίνει στην Αστυνομία Κύπρου (Αστυνομικός Σταθμός Λάρνακας). Πιστεύουμε ότι η όλη ενέργεια εμπεριέχει αντεθνικά κίνητρα, το οποίο μας λυπεί ιδιαίτερα. Καλούμε την Αστυνομία Κύπρου και ειδικά τον Αρχηγό της Αστυνομίας να προβεί στην άμεση διερεύνηση του γεγονότος. Καλούμε όλα τα οργανωμένα σύνολα προσφύγων όπως καταδικάσουν το γεγονός και σταθούν συμπαραστάτες μας. Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση και τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως με ανακοίνωση τους καταδικάσουν το γεγονός. Θέληση και βούληση μας είναι να επαναφέρουμε την πινακίδα στην προτέρα της κατάσταση άμεσα. Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται! Ο αγώνας θα συνεχιστεί!”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy