Μόνο έξι κρούσματα και κανένας νεκρός στην Ελλάδα

Παραμένουν χαμηλά τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, μερικές ώρες, μάλιστα, πριν την έναρξη της β’ φάσης της άρσης των μέτρων, με το άνοιγμα των σχολείων για τη Γ’ Λυκείου, αλλά και την επαναλειτουργία περισσότερων επιχειρήσεων.

Ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, έκανε σήμερα (10/5) την ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Τα νέα, λοιπόν, που ανακοίνωσε είναι εξαιρετικά, καθώς μόνο έξι κρούσματα του ιού έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο στη χώρα και κανένας θάνατος, μερικές ώρες, μάλιστα, πριν την έναρξη της β’ φάσης της άρσης των μέτρων, με το άνοιγμα των σχολείων για τη Γ’ Λυκείου, αλλά και την επαναλειτουργία περισσότερων επιχειρήσεων.

Συνολικά, πλέον, τα κρούσματα είναι 2.716, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες και τα 603 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό. Τα θύματα της Covid-19, δε, παρέμειναν 151. Οι 40 ήταν γυναίκες (26,5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy