Τι αναφέρει το Γερμανικό πρωτόκολλο που θα είναι η βάση για επανέναρξη του πρωταθλήματος της Κύπρου

Το πρωτόκολλο που θα ετοιμάσει η ΚΟΠ και θα σταλεί προς έγκριση στο Υπουργείο Υγείας αποτελεί το βασικό σημείο για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η ΚΟΠ αποφάσισε όπως ετοιμαστεί πρωτόκολλο στη βάση αυτού της Γερμανίας, η οποία είναι η πρώτη χώρα από τα μεγάλα πρωταθλήματα που θα επιστρέψει στα γήπεδα.

Όταν η ΚΟΠ ετοιμάσει το πρωτόκολλο αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής μαζί με Προέδρους Σωματείων θα επιδιώξει να έχει άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους Υπουργούς για διευκρίνιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν θέματα υγείας όλων των εμπλεκομένων στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της Ομοσπονδία μετά τη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ εφόσον εγκριθεί το πρωτόκολλο θα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για επανέναρξη του πρωταθλήματος επαναρχίσει το πρωτάθλημα κάτι που θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρία του δ.σ. της ΚΟΠ.

Δείτε τα βασικά σημεία του Γερμανικού πρωτοκόλλου επανέναρξης του πρωταθλήματος της Μπουντεσλίγκα:

Η Μπουντεσλίγκα καθόρισε το υγειονομικό πρωτόκολλο ασφαλείας που θα ισχύσει από την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της 1ης και της 2ης κατηγορίας. Πρόκειται για ένα έγγραφο 51 σελίδων που έχει κοινοποιηθεί στους συλλόγους και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, όλοι οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ισχύουσας απαγόρευσης μαζικών συγκεντρώσεων στη γερμανική επικράτεια, και θα απασχολούν έως 230 άτομα μάξιμουμ.

Μειώνεται δραματικά ο αριθμός όσων θα βρίσκονται πάνω και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο πριν, στη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Ούτε παιδάκια-συνοδοί ούτε μασκότ, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των ball-boys. Δεν θα υπάρχουν χειραψίες ούτε αναμνηστικές φωτογραφίες των ομάδων πριν από την έναρξη.

Περιορίζεται επίσης ο αριθμός των διαπιστευμένων φωτογράφων, ενώ οι ρεπόρτερ που θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό του καναλιού που μεταδίδει τον αγώνα θα πρέπει να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικό με συμπτώματα του Covid-19.

Επιπλέον, στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύουν οι φιλοξενούμενες ομάδες, οι υπάλληλοι θα υπακούουν σε αυστηρούς ελέγχους υγιεινής όσον αφορά τις επαφές τους με τους παίκτες. Επιπλέον, η Γερμανία είναι η χώρα που κάνει τα περισσότερα τεστ κορωνοϊού στην Ευρώπη, περίπου 100.000 ημερησίως, οπότε οι ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα άτομα που θα απασχολούνται σε αγώνες θα μπορούν να ελέγχονται συχνότατα.

Το πρωτόκολλο της επιστροφής στη δράση στη Γερμανία έχει μια σειρά από συστάσεις προληπτικού χαρακτήρα, αλλά και λύσεις αντιμετώπισης σε περίπτωση που ανιχνευθεί κρούσμα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ακόμη και να διαγνωσθεί κάποιος εκ των εμπλεκομένων (ποδοσφαιριστής, προπονητής κλπ) θετικός στον κορωνοϊό η δράση θα συνεχιστεί. «Εάν διαγνωσθεί παίκτης θετικός, θα τεθεί σε καραντίνα και συνεχίζεται η δράση με τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας για όλους. Το όνομά του δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, η απομόνωση θα είναι άμεση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πρωτόκολλο. Συγκεκριμένα, εάν παίκτης, προπονητής, φυσιοθεραπευτής, βοηθός, διαιτητής ή κάποιος άλλος που διαγνωσθεί θετικός δεν παρουσιάσει συμπτώματα θα μείνει σε καραντίνα δυο εβδομάδων και θα προπονείται στο σπίτι. Εάν παρουσιάσει συμπτώματα θα παραμένει σε καραντίνα για τέσσερις ημέρες μετά και την υποχώρηση αυτών.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy