Πάγωμα προαγωγών στη δημόσια υπηρεσία

Εξοικονομήσεις ύψους €367 εκατομμυρίων από τον προϋπολογισμό του 2020 ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της διαδικασίας περικοπών δημοσίων δαπανών για αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, οι περικοπές ύψους €367 εκατ προέρχονται από εξοικονομήσεις, μεταξύ άλλων, σε κονδύλια για υπηρεσιακά ταξίδια στο εξωτερικό, υπερωρίες, επιδόματα και την πραγματοποίηση συνεδρίων.

Αποφασίστηκε επίσης το πάγωμα πλήρωσης θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγών στη δημόσια υπηρεσία. Από το πάγωμα εξαιρούνται οι θέσεις οι οποίες βρίσκονται στη διαδικασία πλήρωσης. Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο του μνημονίου, είχε αποφασιστεί το πάγωμα της πλήρωσης θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγών στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ μετά την έξοδο της Κύπρου από το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής το πάγωμα είχε επεκταθεί, με πραγματοποίηση των προσλήψεων και προαγωγών να γίνεται μετά από έγκριση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών.

Εξάλλου, ο κ. Παντελή ανέφερε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος προκειμένου ανάλογες ρυθμίσεις να γίνουν και από τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy