“Η απόφαση για άνοιγμα σχολείων ήταν με τη σύμφωνο γνώμη ειδικών”(video)

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνέντευξη Τύπου έγινε λίγη ώρα μετά την δημόσια τοποθέτηση του ΠτΔ, με σκοπό να γίνουν διευκρινίσεις και να απαντηθούν σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν, μετά και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλα οργανωμένα σύνολα της εκπαίδευσης για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Οι μαθητές της Γ΄Λυκείου επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες στις 11 Μαΐου σε σύστημα εκ περιτροπής εκπαίδευσης. Το ίδιο θα ισχύει από τις 21 Μαΐου για τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που επιστρέφουν επίσης στα σχολεία. Εξάλλου, σήμερα το Υπουργείο Παιδείας έδωσε «πράσινο» φως και για την επαναλειτουργία των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας  από τις 11 Μαΐου.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων έγινε με τη σύμφωνο γνώμη των ειδικών. “Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες που υπάρχουν-Ας μην φτάσουμε όμως στα άκρα”, είπε επίσης μεταξύ άλλων.

Αύριο Σάββατο το Υπουργείο Παιδείας και ο ίδιος ο Υπουργός θα δεχθούν για 2 ώρες ερωτήσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς μέσω Facebook. Έχουν ετοιμαστεί επίσης πρωτόκολλα και ειδικά φιλμάκια για ενημέρωση εκπαιδευτικών και σχολείων, όπως ειπώθηκε.

Στα σχολεία όπως είπε ο Υπουργός θα γίνει χωροθέτηση των θρανίων και θα υπάρχουν 12 παιδιά ανά αίθουσα σε μονά θρανία. Γι’ αυτό τόνισε λήφθηκε η άποψη ειδικών. Λαμβάνονται επίσης μέτρα ασφαλείας στα σχολεία και τηρούνται οι αποστάσεις. Σχετικές ρυθμίσεις και σημάνσεις θα υπάρχουν και στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων.

Στα σχολεία θα υπάρχουν ειδικά θερμόμετρα και ήδη έγινε προμήθεια αντισηπτικών. Θα γίνεται επίσης κανονικά η μεταφορά παιδιών που πήγαιναν στα σχολεία με λεωφορεία.

Αναλόγως της βαθμίδας που βρίσκονται τα παιδιά θα ακολουθείται διαφορετική διαδικασία μάθησης. “Δεν θα διακόψουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση”, είπε ο Υπουργός. Όσοι βρίσκονται στο σπίτι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ο Υπουργός δέχθηκε στη συνέχεια της ενημέρωσης, ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από δημοσιογράφους

Με ποια κριτήρια λήφθηκε η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων: Τις αποφάσεις τις λάβαμε με εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά κριτήρια, είπε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε ερώτηση αν θα γίνουν εξετάσεις, ο κ.Προδρόμου τόνισε ότι δεν είναι προτεραιότητά μας να γίνουν εξετάσεις. Σημασία περισσότερο έχει να γίνει στήριξη των παιδιών και εργασίες, να προετοιμαστούν τα παιδιά για την επόμενη χρονιά. Στην Α και Β Λυκείου όπως και στο Γυμνάσιο θα γίνουν εργασίες έστω και αν δεν θα γίνουν εξετάσεις.

Για το πότε θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των Παγκυπρίων, ο Υπουργός είπε ότι κάποιοι ασυνείδητοι διέδωσαν ψεύτικο πρόγραμμα εξετάσεων. Θα λάβουμε τα μέτρα μας τόνισε ενώ είπε στους τελειόφοιτους ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούν και θα έχουν το λεπτομερές πρόγραμμά τους.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι μαθητές που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν παρουσιαστούν στα σχολεία θα λάβουν κανονικά απουσίες.

Δημοσιογραφική Διάσκεψη Υπουργού Παιδείας

O Υπουργός Παιδείας για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 21 Μαΐου.

Geplaatst door Κυπριακή Κυβέρνηση – Cyprus Government op Vrijdag 8 mei 2020

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy