Σχέδιο δράσης για άνοιγμα των αεροδρομίων

Πρόταση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής που θα καταθέσει σχέδιο δράσης μέχρι το τέλος Μαΐου, για το σταδιακό άνοιγμα των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τη διαδικασία, μέσω της οποίας θα ετοιμαστεί ένα σχέδιο δράσης και ένας στρατηγικός σχεδιασμός, για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Κύπρου, αλλά και τη λειτουργία των αεροδρομίων.

Ήδη, είπε, «έχουν ξεκινήσει αρκετές συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αεροποριών διαφόρων χωρών, αλλά είναι σημαντικό να καταρτίσουμε ένα σχέδιο δράσης, ένα σχεδιασμό που να λαμβάνει όλα τα δεδομένα υπόψη, για τη σταδιακή άρση της απαγόρευσης των πτήσεων, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι, εφόσον το επιτρέψουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα, για αποτελεσματική επαναφορά της συνδεσιμότητας και την ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων».

Όπως ανέφερε ο κ. Καρούσος το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει πρόταση του ιδίου όπως συσταθεί αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή με Πρόεδρο τον Υπουργό Μεταφορών και μέλη τους Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, Υγείας και τον Υφυπουργό Τουρισμού, για να σημειώσει επίσης ότι έχει εγκριθεί εισήγηση, όπως συσταθεί και σχετική καθοδηγητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, στην οποία θα συμμετέχουν οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, του Υφυπουργείου Τουρισμού, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας που θα οριστεί από τον Υπουργό Υγείας, τη Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, όπως και εκπροσώπων της εταιρείας Hermes, που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια.

Σημείωσε ότι η Διυπουργική Επιτροπή έχει ως στόχο να καταθέσει το σχέδιο δράσης της μέχρι το τέλος Μαΐου, για το σταδιακό άνοιγμα των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια, προσθέτοντας ότι μερικά πράγματα, τα οποία θα εξετάσει και έχουν σχέση με τη χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή άρση των περιορισμών στις πτήσεις, είναι μεταξύ άλλων ο χρόνος για το ρεαλιστικό άνοιγμα των αεροδρομίων και των πτήσεων, τα κριτήρια επιλογής των χωρών με τις οποίες θα αποκατασταθεί η κατά αρχήν συνδεσιμότητα και με ποιο τρόπο.

Ο κ. Καρούσος είπε ότι «οι διαδικασίες και τα μέτρα, που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τους φορείς, που δραστηριοποιούνται στα αεροδρόμια», σημειώνοντας ότι τα μέτρα αφορούν στα κριτήρια (βάση των οποίων) θα επιτρέπονται οι επιβάτες σε πτήσεις και αρκετές άλλες σχετικές διαδικασίες.

«Η συνδεσιμότητα είναι κρίσιμη για τη χώρα μας. Ως νησί εξαρτόμαστε ουσιαστικά από τη συνδεσιμότητα και θα καταρτίσουμε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, για να επανέλθουμε σταδιακά και να βελτιώσουμε και να επαναφέρουμε τη συνδεσιμότητας μας το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε ο Υπουργός Μεταφορών.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy