Σπανός: “Η ΚΟΠ δεν ήθελε διάλογο για τα συμβόλαια των παικτών”

Ο δικηγόρος του ΠΑΣΠ, Πάρης Σπανός στην σημερινή (7/5) δημοσιογραφική διάσκεψη του Συνδέσμου αναφέρθηκε στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και στην άρνηση της ΚΟΠ για διάλογο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Η εισήγηση της ΦΙΦΑ είναι τα συμβόλαια που εκπνέουν με το τέλος της περιόδου θα πρέπει να επεκταθούν μέχρι την λήξη των πρωταθλημάτων. Όσο αφορά τα συμβόλαια με νέους παίκτες, η εισήγηση είναι να μεταταθεί με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου”

“Η ΚΟΠ υπέβαλε μία πρόταση για μείωση 23% για όλη την αγωνιστική περίοδο (Αύγουστο 2019 μέχρι το τέλος). Αυτό καταστρατηγεί κατάφορα τις οδηγίες της ΦΙΦΑ. Ζητήσαμε από την ΚΟΠ μία νέα πρόταση. Αντί να επανέλθει με νέα πρόταση, επέμενε και μας καλούσε να επανέλθουμε με αντιπρόταση. Είναι άκυρη η πρόταση της. Εμείς είπαμε ότι η πρόταση μας είναι να καθίσουμε στο τραπέζι και να μιλήσουμε για την ζημιά των σωματείων από τις 15/3. Μετά θα καταλήξουμε σε μια κοινή συμφωνία για τους ποδοσφαιριστές. Ήταν απαραίτητο πριν καθοριστεί ποσοστό, να ξέρουμε για τι ζημιά μιλούμε. Η ΚΟΠ αποφάσισε ότι αυτό δεν είναι πρόταση. Είναι μήπως η ΚΟΠ ο Μπαμπινιώτης. Δεν χρειάζεται η πρόταση να έχει ποσοστό για να είναι πρόταση. Αυτές είναι απλές προφάσεις γιατί δεν ήθελε να μπει σε διάλογο γι΄αυτό το θέμα. Ίσως εξαρχής είχε υπόψη της να μην συνεχιστούν τα πρωταθλήματα”

“Ζητήσαμε να μας πουν τον αριθμό των εισιτηρίων. Τι είναι το μυστικό και δεν ήθελαν να μας πουν τον αριθμό των εισιτηρίων. Ζητήσαμε μέχρι πότε πληρώθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Εκ των πραγμάτων είδαμε πως η μεγάλη μερίδα πληρώθηκε ολόκληρο το ποσοστό. 4-5 προπληρώθηκαν το 80%”

“Η ΑΕΚ έμπρακτα δείχνει την θέληση των παικτών. Δεν ανεχόμαστε σαν ΠΑΣΠ να αμφισβητεί την θέληση των παικτών να βοηθήσουν τα σωματεία εφόσον ικανοποιηθούν για το μέγεθος της ζημιάς. Οι ποδοσφαιριστές είναι απόλυτα συνεργάσιμοι”

“Με βάση καμία μονομερής τροποποίηση συμβολαίων δεν θα αναγνωριστεί από την ΦΙΦΑ. Εκτός αν αποδείξει ότι μια ομάδα προσπάθησε και ο ποδοσφαιριστής ήταν παράλογος. Πολύ δύσκολα τα σωματεία θα αποφύγουν τις υποχρεώσεις προς τους παίκτες. Η συνέχιση θα είναι προς όφελος όλων”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy