“Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην αρχίσει το πρωτάθλημα, η υγεία των παικτών δεν κινδυνεύει”

Το πράσινο φως για επανέναρξη του πρωταθλήματος έδωσε για άλλη μια φορά ο Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην μεσημεριανή εκπομπή «Alpha Ενημέρωση».

Ο Δρ Καραγιάννης κλήθηκε να σχολιάσει τι θα πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε ομάδα: «Αυτοί που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του να μπουν σε απομόνωση, μαζί με εκείνον. Θα κάνουν το τεστ, αν είναι αρνητικοί μπορούν να συνεχίσουν να γυμνάζονται. Αυτός είναι και ο τρόπους θα δρούμε από εδώ και στο εξής. Δεν μπορούμε να πάμε πίσω στο complete lockdown».

Στη συνέχεια, απάντησε για το γεγονός πως θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση επανεκκίνησης, σε σύγκριση με το τι ισχύει στις υπεραγορές: «Ποιος θα επιτηρήσει τα μέτρα ασφαλείας; Είναι κάτι που μπορούν να εισηγηθούν τα σωματεία και να εξεταστεί».

Έπειτα, αναφέρθηκε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος κι αν αυτή είναι εφικτή: «Εφόσον η επιδημιολογική μας εικόνα είναι τέτοια, η όποια λέει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα, δεν βλέπω τον λόγο γιατί όχι. Εκείνο που δεν θα ήθελα να δω είναι τους παίκτες να φτύνουν στο γήπεδο διότι σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργούνται μικροσταγονίδια. Τα άτομα αυτά, λόγω του ότι θα αθλούνται, θα εκπνέουν κιόλας με πιο έντονο τρόπο, το οποίο ίσως να μεταφέρει και κάποια μικροσταγονίδια. Επομένως στα πολύ – πολύ στενά μαρκαρίσματα θα χρειάζεται κάποια προσοχή. Μπορούν να υπάρξουν οδηγίες για επανέναρξη του πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην ξεκινήσει ξανά. Εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι κάποια σωματεία δεν θέλουν να αρχίσουν και κάποια να αρχίσουν. Είναι αυτή η διαμάχη. Όχι, δεν κινδυνεύει η υγεία παικτών και προπονητών αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, δεν βλέπω πρόβλημα».

Στο τέλος, αναφέρθηκε για τον μέλλον: «Χρειάζονται όλοι να εκπαιδευτούν εις τη νέα τάξη πραγμάτων. Δηλαδή αν τα εμπεδώσουμε από τώρα, αν επανέλθει να είμαστε σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα χωρίς να χρειαστεί να κλείσουμε την ζωή μας σε τέσσερις τοίχους».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy