“Έχουν οικονομικά προβλήματα και ζητούν διαιτητές των 10 – 12 χιλιάδων”

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος και έριξε καρφί στις ομάδες που θέλουν ξένους διαιτητές.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για τη μείωση των εισοδημάτων των διαιτητών: «Δεν είμαστε επαγγελματίες. Σίγουρα κάποια μέλη παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα. Δεν θα αναζητήσουμε λύσεις από άλλους ούτε θέλουμε να δημιουργούμε προβλήματα. Η διαιτησία δεν είναι επαγγελματική. Τώρα δεν είναι καιρός να ζητούμε αυξήσεις. Σεβόμαστε την οικονομική δυστοκία που έχουν οι ομάδες. Το οξύμωρο είναι ότι έχουν οικονομικά προβλήματα και αναζητούν ξένους διαιτητές των 10-12 χιλιάδων ευρώ».

Για την εκγύμναση των διαιτητών: «Οι διαιτητές έκαναν την ατομική τους προετοιμασία ούτως ώστε να είναι έτοιμοι εάν ανάψει το πράσινο φως από την ΚΟΠ και τις ομάδες».

Αν θα έχει εκπρόσωπο ο ΣΔΚ στο ΔΣ της ΚΟΠ: «Θα έχουμε ψήφο στη γενική συνέλευση. Σαν διοίκηση αποφασίσαμε ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος μας στο ΔΣ της ΚΟΠ».

Για τη θέση του ΣΔΚ για το πρωτάθλημα:«Είναι καλύτερα να αφήσουμε τα σωματεία και τους ποδοσφαιριστές να τα βρουν με τον πιο σωστό τρόπο και ο σύνδεσμος μας θα υποστηρίξει. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Έχουν προτεραιότητα η Ομοσπονδία και τα σωματεία. Δεν θα είμαστε αυτοί που θα πρωτοστατήσουμε».

Αν συναίνεσε ο σύνδεσμος στην κάθοδο ξένων και στο επόμενο πρωτάθλημα:«Όταν συνηγορήσαμε στην κάθοδο ξένων στη φετινή περίοδο. Για να ξεφύγουμε από ότι αλαλούμ έχει δημιουργηθεί, δώσαμε τη συγκατάθεση μας. Να είστε σίγουροι ότι η οποιαδήποτε σκέψη για να εδραιωθεί η παρουσία ξένων διαιτητών, θα υπάρξει σίγουρα αντίδραση. Δεν μπορούν τα φτωχά σωματεία τα οποία επικαλούνται οικονομικά προβλήματα να μην αναζητούν λύση από το ντόπιο προϊόν. Πρέπει να σταματήσουν τα σωματεία να επιλέγουν ποιοι θα σφυρίξουν τους αγώνες τους».

Για την εκπαίδευση του VAR: «Η εκπαίδευση ήταν σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα. Μπορώ να πω ότι είναι στο πιο καλό της στάδιο».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy