Guardian: «Πώς η Ελλάδα της 10ετούς κρίσης νίκησε τον κορονοϊό»(video)

Σε ελληνικό νοσοκομείο αναφοράς βρέθηκε ο Guardian όπου κατέγραψε πως το σύστημα υγείας της Ελλάδας τα πήγε τόσο καλά με την πανδημία.

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε το Guardian, το οποίο βρέθηκε στο Σωτηρία ώστε να καταγράψει με ποιο τρόπο το ελληνικό σύστημα υγείας κατάφερε να ανταποκριθεί τόσο καλά στη πανδημία του κορονοϊού.

Στο αφιέρωμα, η Σωτηρία Γιώτα Λουρίδα εξηγεί πως ασχολήθηκε με την πανδημία και πως χειρίστηκε την κατάσταση η Ελλάδα ώστε να αποφύγει όσα έγιναν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η κ. Λουρίδα, εξηγεί πως ακόμα η Ελλάδα είναι πίσω και σε επίπεδο νοσοκομείων, όπως κι ότι έχουν ελλείψεις και σε επίπεδο κλινών ΜΕΘ.

Ξεκαθάρισε, πως στόχος ήταν το πως το σύστημα υγείας θα τα βγάλει πέρα με τον Covid-19. Φυσικά, δεν έκρυψε την κόπωση της, ενώ είπε πως νιώθει την χώρα να βρίσκεται σε καραντίνα από πάντα!

«Πέρα από την κούραση που είχε αθροιστεί, μια ψυχική κούραση, δεν κοιμόμασταν, δεν προλαβαίναμε να φάμε, δεν προλαβαίναμε να πάμε σπίτι μας, νιώθαμε ότι κάναμε μια τρύπα στο νερό», δηλώνει, χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Δρ. Αντωνία Κουτσούκου που είναι επικεφαλής της ΜΕΘ, τόνισε: «Υπήρξαν στιγμές μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης, ιδίως όταν χρειάστηκε να δούμε ασθενείς να καταλήγουν χωρίς να είναι οι δικοί τους δίπλα να τους αποχαιρετήσουν. Αυτό με έχει τραυματίσει».

Επίσης, η κ. Λουρίδα, αναφέρθηκε και στο πως οι Έλληνες τήρησαν τα μέτρα και το lockdown. Τέλος, μίλησε και η φυσιοθεραπεύτρια Γεωργία Κολοφωτιά χρησιμοποίησε παράδειγμα ενός ανθρώπου μιλώντας για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy