Τι συμφέρει, πόσο συμφέρει και ποιους συμφέρει θα είναι δυστυχώς το κριτήριο για άλλη μια φορά στο άμοιρο Κυπριακό ποδόσφαιρο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας το πιο πιθανόν αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μέλλον του Κυπριακού ποδοσφαίρου, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ομάδες και την ΚΟΠ, με σκοπό να βρεθεί μία λύση. Η ιστορία παρατράβηξε με αποτέλεσμα να χαλούν καρδιές, αλλά και να υπάρχουν αντιπαραθέσεις που μόνο κακό κάνουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Οι περισσότερες πιθανότητες μέχρι στιγμής είναι προς την οριστική διακοπή, ωστόσο τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν και να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Οι διεργασίες της ΚΟΠ και των ομάδων εντείνονται, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας αλλά και το θέμα της αύξησης των ομάδων.

Το παρασκήνιο είναι οργιώδες αλλά την τελική απόφαση εάν θα παίξουμε ή όχι θα πάρει το Δ.Σ της ΚΟΠ. Όπως και για την αύξηση των ομάδων, που είναι μία πιθανότητα, εάν και εφόσον διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα.

Για την απόφαση οριστικής διακοπής ή συνέχισης του πρωταθλήματος απαιτείται απλή πλειοψηφία. Δηλαδή από τα 21 μέλη, 11 θετικοί ψήφοι, διότι δεν θεωρείται τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Για την αύξηση των ομάδων απαιτείται 4/5, δηλαδή 17 ψήφοι, γιατί πρόκειται για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Να σημειώσουμε, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν, οι 12 ομάδες της ΚΟΠ, οι δύο που υποβιβάστηκαν πέρσι (Αλκή, Ερμής), τρεις η Β’ κατηγορία, μία η Γ’ κατηγορία και μία η ΣΤΟΚ. Δικαίωμα ψήφου έχει ο πρόεδρος της ΚΟΠ, καθώς επίσης και ο σύνδεσμος διαιτητών.

Τα δεδομένα φυσιολογικά είναι προς την οριστική διακοπή όμως εξαρτάται πως θα περάσει η πρόταση για αύξηση των ομάδων σε 14, κάτι που αν γίνει Ερμής και Καρμιώτισσα ανεβαίνουν με τον Άρη να είναι ο αδικημένος της υπόθεσης.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy