Μιχαηλίδης: “Ο ΚΟΑ είναι υπέρ της επανεκκίνησης του αθλητισμού”

Ο ΚΟΑ τάχθηκε και τάσσεται υπέρ της επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο, πάντοτε υπό τις οδηγίες των ειδικών και του Υπουργείου Υγείας, τονίζει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας πως το μόνο που ενδιαφέρει τον ΚΟΑ είναι το καλό και η πρόοδος του αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ρωτήθηκε για το πώς θα διεξάγονται οι ομαδικές προπονήσεις από τις 18 Μαΐου, και πώς θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια μετά τις 9 Ιουνίου, και απάντησε πως όλα αυτά θα αποφασιστούν εν καιρώ, ανάλογα και με τις εξελίξεις της πανδημίας. Όπως πρόσθεσε, και ο ΚΟΑ αναμένει από την Κυβέρνηση, το Υπουργικό Συμβούλιο και τους επιστήμονες να καθορίσουν πιο συγκεκριμένες οδηγίες ως προς τη λειτουργία των γυμναστηρίων και την διεξαγωγή των προπονήσεων. Όλα εξαρτώνται, όπως είπε, από τις εξελίξεις, ενώ σημείωσε πως υπάρχει ακόμα χρόνος μπροστά μας για να διευθετηθούν όλα αυτά.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη σταδιακή επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων καθώς και για τα επόμενα βήματα του Οργανισμού κατά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως το γεγονός ότι από τη περασμένη Δευτέρα, έχουμε αρχίσει δειλά δειλά την επανεκκίνηση του αθλητισμού, έστω και για τους αθλητές υψηλών επιδόσεων σε πρώτο στάδιο, και είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ως η Ανώτατη Αρχή του αθλητισμού στην Κύπρο, ο ΚΟΑ, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μιχαηλίδης, ενδιαφέρεται για όλα τα αθλήματα, και ως εκ τούτου είναι βρίσκεται σε στενή επαφή με το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Παιδείας, για κάθε βήμα που γίνεται. Πρόσθεσε πως παρακολουθεί την όλη κατάσταση και προβαίνει σε εισηγήσεις για την ομαλή επανέναρξη του αθλητισμού σε όλο του το φάσμα.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως αυτό που είχε πει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι ότι η ανακοίνωση του για επανέναρξη του αθλητισμού από τις 4 Μαΐου ήταν «μουσική στα αυτά μας».

«Ο αθλητισμός έχει μια μαγική αύρα και δίνει ψυχολογική τόνωση στη χώρα και στους πολίτες», είπε και διέψευσε κατηγορηματικά φήμη που είχε ακουστεί ότι ο ΚΟΑ ήταν εναντίον στο να ξεκινήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες.

«Ο ΚΟΑ είναι υπέρ της επανεκκίνησης του αθλητισμού ΄με τα χίλια΄, πάντοτε λαμβάνοντας τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί, και δεν έχει καμία σκοπιμότητα. Ο ΚΟΑ προΐσταται του αθλητισμού αλλά δεν κάνει αθλητισμό. Ούτε ομάδα έχει, ούτε ομοσπονδία, ούτε σωματείο, ούτε ακαδημία, ούτε κανένα συμφέρον έχει. Απλώς νοιάζεται για το καλό και την πρόοδο του αθλητισμού», τόνισε.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy