Προειδοποιεί για νέο lockdown ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο επιστροφής σε μέτρα απαγόρευσης, αν οι χώρες που αίρουν τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, δεν διαχειριστούν την μετάβαση “εξαιρετικά προσεκτικά και με μια σταδιακή προσέγγιση”.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους παρουσίασε έναν κατάλογο με μια σειρά βημάτων που χρειάζονται, πριν οι χώρες άρουν τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο της εξάπλωσης της Covid-19, όπως οι έλεγχοι παρακολούθησης και η ετοιμότητα του συστήματος υγείας.

“Ο κίνδυνος της επιστροφής σε lockdown παραμένει πολύ μεγάλος αν οι χώρες δεν διαχειριστούν την μετάβαση εξαιρετικά προσεκτικά και με μια σταδιακή προσέγγιση”, τόνισε σε μια ψηφιακή συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη.

Όπως σημείωσε “η πανδημία της Covid-19 θα υποχωρήσει τελικώς, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει η επιστροφή σε κανονικότητα”, υπογραμμίζοντας  την ανάγκη για επενδύσεις στα συστήματα υγείας.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy