Ο ΣΟΦΟ μίλησε για όλα…

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης (06/05) στον Super Sport FM 104.0, για όλα τα θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά:

«Πολλοί δημοσιογράφοι θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά έχει πράγματα που πρέπει να απαντηθούν. Η κυβέρνηση δηλώνει αδιαφορία για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, εγώ θα πάω στους ποδοσφαιριστές μου και αν αναλαμβάνουν την ευθύνη για να παίξουν μπάλα τότε θα ψηφίσω θετικά αν όχι τότε θα είμαι αρνητικός. Αν οι αθλητές σε κατάσταση αγωνιστική με εισπνοές-εκπνοές, με υγρά από το στόμα μπορούν να παίξουν, εντάξει αλλά να αναλάβουν ευθύνη αν συμβεί οτιδήποτε. Θα μιλήσω στους ποδοσφαιριστές και θα τους πω ξεκάθαρα ότι αν θέλουν ν’ αγωνιστούν τότε η ευθύνη για το ότιδηποτε συμβεί θα είναι αποκλειστικά δική τους, θα ζητήσω κι έγγραφο για αυτό.
Ο προεδρος του ΠΑΣΠ είναι εύκολο να παίζει το παιχνίδι που παίζει και τα συμφέροντα, όσοι δουλεύουν μαζί μου έχουν τον ανάλογο σεβασμό. Θα παω να ψηφίσω αφού διαβουλευτώ πρώτα με τους παίκτες μου. Για μένα είναι επικίνδυνο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα όμως αν θέλουν επαναλαμβάνω η ευθύνη θα είναι δική τους.  Η Κυβέρνηση έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη που τις αναλογεί. Έπρεπε να δώσει προδιαγραφές για τις προπονήσεις και την προετοιμασία και πως αντιλαμβάνεται την διεξαγωγή αγώνων μέσα στον Ιούνιο. Πως το αντιλαμβάνονται; Έπρεπε να μας πουν να ξέρουμε. Οτιδήποτε προκύψει με την υγεία πρέπει να το αναβάλουν».

Επιστολή στην Κυβέρνηση και ΚΟΑ:
«Θα κοινοποιήσαμε επιστολή σε Κυβέρνηση και ΚΟΑ και σε περίπτωση που επαναρχίσει το πρωτάθλημα και συμβεί οτιδήποτε σε σχέση με εργοδοτούμενους της ΑΕΛ που τηρούν τα μέτρα, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να τους αποζημιώσουν. Η ΚΟΠ θα πάρει απόφαση. Φαντάζομαι ότι και οι άλλες ομάδες πρέπει να λάβουν υπόψη το θέμα υγείας και όσοι έχουν άμεσα τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι αθλητές».

Συμβόλαια και μισθοί ποδοσφαιριστών:
«Το πως θα αναδιαρθρωθούν τα συμβόλαια δεν έχει να κάνει με το αν θα επαναρχίσει ή όχι το πρωτάθλημα, οι αθλητές δεν είναι εξωγήινοι, αντιλαμβάνονται την κατάσταση και είναι έτοιμοι να αποδεχτούν. Τα κίνητρα και τα συμφέροντα του προέδρου του ΠΑΣΠ και του συνδέσμου, είναι άλλα.

Παίκτες που έπαιζαν σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία Γερμανία δεν αντιλαμβάνονται πως άλλαξε η κατάσταση στις χώρες τους; Ξέρουν ότι παντού θα υπάρχει αναπροσαρμογή.
Αν εγώ ήμουν συνδικαλιστής θα έπρεπε πρώτα να δω την Υγεία των αθλητών και μετά να δω τις οικονομικές δυνατότητες των σωματείων όπως διαμορφώθηκαν. Οι συντεχνίες της Κύπρου το 2013 αποδέχθηκαν υποχωρήσεις για να μπορεί η Κύπρος να ξεπεράσει την κρίση. Γι’ αυτό, όλα αυτά τα σούπερ συνδικαλιστικά που προσπαθεί να μας πουλήσει…

Κατηγορεί τα σωματεία ότι έχουν άλλους σκοπούς και ν’ αρχίσουν προπονήσεις. Εγώ που είμαι υπεύθυνος στην ομάδα μου θα κάμω αυτό που πρέπει. Αν θα παίξουμε φιλικά, ποιός ο λόγος να παίξουμε; Εγώ θα έχω γνωμάτευση από επιδημιολόγο κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της πανδημίας στην Κύπρο».

Για την δηλώσεις και στάση του προέδρου της Ανόρθωσης;
«Η πρόταση μου είναι γνωστή εδώ και δύο μήνες. Τόνισα ότι το πιο δίκαιο είναι να τερματιστεί το πρωτάθλημα και να αποζημιωθούν οι ομάδες που έχουν ελπίδες μαθηματικές να βγουν Ευρώπη.
Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς κάνει τους σχολιασμούς του αρχίζοντας από το γεγονός πως είναι δεύτερος στην βαθμολογία και ισοβαθμεί με την Ομόνοια που είναι στην πρώτη θέση.

Αν ήταν πρώτος θα τα δεχόταν όλα και αν ήταν 5ος ή 6ος θα συμφωνούσε με αυτά που λέω εγώ.

Τώρα, το ποσοστό και το ποσό αποζημίωσης, δεν το συζήτησε κανείς. Ο κύριος Χαμπουλλάς με λίγα λόγια είπε, «δεν με ενδιαφέρει ας κουρεύκεστε». Αυτό που θέλω να του πω, είναι να πάει αρκετά πίσω στην ιστορία να δει πως αντιμετωπίστηκε η ομάδα του από τη Λεμεσό. Αν είναι γνώστης της ιστορίας της Ανόρθωσης θα ξέρει. Το πιο σημαντικό για όλους και ιερό είναι η ζωή και ο άνθρωπος».

Για την πρόταση για 14 ομάδες:
«Να ανέβουν δύο ομάδες από την Β’ κατηγορία. Ας πάνε σε κλήρωση αν δεν συμφωνούν ή αυτές που δεν θα ανέβουν(σ.σ. 3η και 4η), να τύχουν αποζημίωσης από τις υπόλοιπες ομάδες».

Για το αν υπάρχει διαφωνία πάνω σε αυτό:
«Οι περισσότεροι, εξ’ όσων γνωρίζω, είναι θετικοί. Και το άλλο που θεωρώ ότι είναι unfair, είναι να παίξει το α’ γκρουπ μόνο και οι άλλοι του β’ γκρουπ να μην παίξουν για το ποιοι παν διαβάθμιση. Πως γίνεται να παίξουν μόνο οι πρώτες έξι ομάδες; Είτε θα παίξουν όλοι είτε κανένας».

Για το αν θα έχουμε απόφαση για διακοπή ή επανέναρξη:
«Η ΚΟΠ πρέπει να μας ετοιμάσει κάποια σενάρια για την απόφαση. Έτσι ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα στην ώρα του για να μπορέσουν οι ομάδες να προετοιμαστούν για την Ευρώπη. Περιμένουμε την ΚΟΠ που θα ετοιμάσει τα σενάρια και θα μας τα παρουσιάσει. Είναι η αρμόδια αρχή».

Για το οικονομικό και την βοήθεια που πήρε η ΚΟΠ από την UEFA:
«Σήμερα έστειλα ένα μήνυμα προς όλους τους προέδρους. Πρώτα απ’ όλα, η ομοσπονδία δεν μας ενημέρωσε για καμία βοήθεια. Ο πρόεδρος δεν μας φώναξε, ούτε μας είπε κάποια εισήγηση πως αυτά τα λεφτά θα βοηθήσουν στην επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να θέσουν το θέμα στην ομοσπονδία για την στήριξη των σωματείων, ή από τα αποθεματικά χρήματα ή από αυτά τα λεφτά. Και αυτό θα είναι απόφαση που θα πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή».

Για τον προγραμματισμό της ΑΕΛ:
«Εμείς ως ΑΕΛ έχουμε το ρόστερ μας έτοιμο. Κάποιες προσθήκες θα είναι κυρίως εκ των έσω, από τις ακαδημίες και θα επενδύσουμε σε κάποιους από το εξωτερικό. Θα υπάρχει πληθώρα επιλογών. Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι δύσκολη μόνο στην Κύπρο, είναι παντού».

Για το αν έχει συμφωνήσει με τον Κέρκεζ:
«Είμαστε συμφωνημένοι. Πρέπει να βρεθούμε για να υπογράψουμε τα συμβόλαια. Απαγορεύεται να κινούμαστε τώρα(γέλια), πρέπει να στείλουμε SMS να πάμε στα μωρά. Έχουμε να πάμε σούπερμαρκετ, ψάρεμα, να πάμε στο χωριό. Πόσα SMS να στείλουμε;(γέλια). Ελπίζω να κατάλαβαν όλοι αυτό που θέλω να πω και πως το θέμα δεν είναι τα συμβόλαια. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Όποιος θέλει να παίξει, ας υπογράψουν το χαρτί και να πάρουν τις ευθύνες. Όποιος και να ονομάζεται, είτε είναι ΚΟΠ είτε ποδοσφαιριστής. Δεν μιλούμε για αστεία πράγματα. Όποιος το καταλάβει διαφορετικά αυτό το θέμα, απλά έχουμε διάσταση απόψεων. Εμείς οι ΑΕΛίστες, άνθρωπος ελεύθερος, Λεμεσιανός, εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy