Η Γερμανία θα είναι το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που θα επανεκκινήσει στην Ευρώπη

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας αναμένεται σήμερα σε τηλεδιάσκεψη να αποφασίσουν μέτρα για την περαιτέρω ελάφρυνση των περιορισμών  και την επανέναρξη των δραστηριοτήτων, που διακόπηκαν για σχεδόν δύο μήνες από την πανδημία του κορονοϊού. Όπως αναφέρεται σε γερμανικά ΜΜΕ, αυτό θα αφορά την οικονομία, τα σχολεία και πιθανώς το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

«Υπάρχει μια μεγάλη, κατανοητή επιθυμία για περαιτέρω αποσυμφόρηση”, παραδέχτηκε ο καγκελάριος, σύμφωνα με διάφορες πηγές, χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια συνάντησης των ηγετών του κόμματος CDU.
«Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην προκαλέσουμε ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας μια «περιφερειακή προσέγγιση»  για την πανδημία.

Η Bundesliga περιμένει απόφαση για μια επιστροφή στο γήπεδο στα μέσα Μαΐου, πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς θεατές και υπό στενή υγειονομική επίβλεψη.

Η Γερμανία θα ήταν έτσι το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που θα επανεκκινήσει στην Ευρώπη και οι σύλλογοι της θα μπορούσαν να ανακτήσουν 300 εκατομμύρια ευρώ σε τηλεοπτικά δικαιώματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy