Ζημία 120-140 εκατ. ευρώ για την Μπαρτσελόνα

Τεράστια είναι η οικονομική ζημία, της τάξεως των 120-140 εκατ. ευρώ έχει επιφέρει στην Μπαρτσελόνα, η πανδημία του κορωνοϊού, όπως τόνισε με δηλώσεις του στο ESPN, ο Ζόρντι Καρντονέρ, αντιπρόεδρος οικονομικών του συλλόγου.
Η «Μπάρτσα» έχει χάσει μέχρι τώρα περίπου 50 εκ. από τις πωλήσεις εισιτηρίων και το μουσείο του συλλόγου, 39 εκ. από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και περίπου 20-25 από χαμένα διαφημιστικά έσοδα που προέρχονται από τις δράσεις του συλλόγου.

Ο συνολικός «αντίκτυπος» στα έσοδα κυμαίνεται ήδη μεταξύ 120 και 140 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον Καρντονέρ: «Αυτό γνωρίζουμε σήμερα. Σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες. Οι δαπάνες θα πρέπει να μειωθούν» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε πως «…μέχρι τον Φεβρουάριο βελτιώσαμε τον προϋπολογισμό,  η θέση μας ήταν επιτυχής και ανυπομονούσαμε για ένα καλό τέλος του οικονομικούς έτους. Τότε όμως, τα πρωταθλήματα διεκόπησαν και τα έσοδά μας μειώθηκαν δραστικά».

Σε ότι αφορά δε αφορά την πιθανότητα «επανεκκίνησης» της LaLiga τον Ιούνιο, ο Καρντονέρ ήταν πολύ προσεκτικός: «Κάθε μέρα έχουμε νέα δεδομένα. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, να φροντίζουμε τους παίκτες μας και την υγεία τους. Αυτή είναι η Νο1 προτεραιότητα, αλλά και το Νο2 και το Νο3… Δεν θα πάρουμε ρίσκο. Θέλουμε να επιστρέψει ο ανταγωνισμός με τον ασφαλέστερο τρόπο. Εάν όχι, δεν θα είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε. Μιλάμε για ανθρώπους, τη ζωή τους και τις οικογένειές τους».

Επιστρέφοντας στον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει στη Μπαρτσελόνα η πανδημία, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου πρόσθεσε πως «…το πρωτάθλημα ενδέχεται να παίζεται με κλειστές πόρτες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Όσοι πληρώνουν συνδρομή στο κλαμπ θα έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους ανθρώπους που προέρχονται από το εξωτερικό. Οι μεταγραφές θα περιοριστούν και σε πολλές περιπτώσεις ανά την Ευρώπη θα υπάρξουν ανταλλαγές».

Και κατέληξε πως αναμένει χαμηλότερα έσοδα την επόμενη σεζόν: «Ετοιμάζουμε τον προϋπολογισμό για την επόμενη σεζόν και θα προσαρμόσουμε τα έξοδά μας, ανάλογα με τα έσοδα που θα έχουμε. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν το κλαμπ θα υποφέρει στο να διατηρήσει την ποιότητα της ομάδας μας. Αυτό δεν θα συμβεί. Επειδή η βασική οικονομική μας κατάσταση είναι σταθερή (σ.σ. το κλαμπ είχε συνολικά, καθαρά κέρδη 190 εκατ. Ευρώ από το 2011 και μετά), αυτό δεν θα μας επηρεάσει με τον ίδιο τρόπο όπως θα γίνει σε άλλα κλαμπ».

sdna.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy