Τα δικαστήρια ο τελικός κριτής, λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης για τις διώξεις αστυνομικών

«Τελικός κριτής θα είναι τα αρμόδια δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για ποινική δίωξη αστυνομικών σε σχέση με την υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών.

«Έχω δει την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για το θέμα της πιθανής ποινικής ευθύνης μελών της Αστυνομίας σε σχέση με την τραγική υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών. Εκ της θέσεως του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως δεν έχει οποιανδήποτε αρμοδιότητα ως προς τα περαιτέρω βήματα», είπε.

«Είμαι όμως βέβαιος, ότι θα γίνουν όλες οι δέουσες ενέργειες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, και τελικός κριτής θα είναι τα αρμόδια δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θυμίζω ότι συνταγματικά ουδείς είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου», σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy