Οδηγίες για ποινικές διώξεις Αστυνομικών στην υπόθεση Μεταξά, έδωσε ο Γ. Εισαγγελέας

Οδηγίες για άσκηση ποινικών διώξεων κατά μελών της Αστυνομίας, σε σχέση με τη διερεύνηση των συνθηκών εξαφάνισης των αλλοδαπών γυναικών, που βρέθηκαν δολοφονημένες από τον Νίκο Μεταξά, έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Ο Κώστας Κληρίδης απέστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, με οδηγίες για κάποιες ποινικές διώξεις.

Αργά το βράδυ ο Γενικός Εισαγγελέας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Πρόκειται για εξέλιξη, που μας λυπεί, είπε ο Κύπρος Μιχαηλίδης, μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ, αλλά η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα είναι σεβαστή, όπως θα σεβαστούμε και την ετυμηγορία της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και θα συνεργαστούμε για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Είναι, πρόσθεσε, το λιγότερο, που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη των θυμάτων.

Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι δεν έχει σημασία πόσα είναι τα μέλη της Αστυνομίας, που κατηγορούνται, δήλωσε, ωστόσο, ότι μεταξύ αυτών είναι και αξιωματικοί και προφανώς θα υπάρχουν και πειθαρχικές ευθύνες.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy