“Μου έλεγαν άντε να πάμε Ευρώπη οι ΑΕΛίστες όμως κανένας δεν έλεγε για πρωτάθλημα. Δεν τολμούσαν να πουν κάτι τέτοιο”(ηχητικό)

Σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια, στις 5 Μαΐου του 2012 η ΑΕΛ νίκησε την Ανόρθωση και κατέκτησε το πρωτάθλημα, επιστρέφοντας στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από 44 ολόκληρα χρόνια. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 o παλαίμαχος παίκτης των «γαλαζοκιτρίνων» Λουτσιάνο Μπεμπέ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γκολ που πέτυχε στη νίκη επί της Ανόρθωσης που έφερε την κατάκτηση του τίτλου: «Μου θυμίσατε όμορφες αναμνήσεις. Ήταν μοναδικές στιγμές. Η ΑΕΛ κατέκτησε το τρόπαιο μετά από 44 χρόνια. Θα με θυμούνται για πάντα οι οπαδοί της ΑΕΛ για αυτό το γκολ. Ήταν ένα χαρούμενο τέλος μιας χρονιάς. Η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν το περίμενε».

Αν είχε θέσει συγκεκριμένο στόχο το καλοκαίρι ο Πάμπος Χριστοδούλου: «Δεν μας είπε συγκεκριμένα, στόχο. Μας είπε να πάμε και να παλεύουμε με τους πάντες στα ίσα και σιγά σιγά μας προέκυψε η αυτοπεποίθηση μέσα από τα αποτελέσματα».

Για τις στενές νίκες με 1-0: «Από τη στιγμή που γνωρίζαμε ότι δύσκολα δεχόμαστε γκολ, είχαμε την αυτοπεποίθηση να ψάξουμε ένα γκολ που θα μας έδινε τη νίκη».

Για τους ΑΕΛίστες που τον έβρισκαν στο δρόμο: «Μου έλεγαν άντε να πάμε Ευρώπη οι ΑΕΛίστες όμως κανένας δεν έλεγε για πρωτάθλημα. Δεν τολμούσαν να πουν κάτι τέτοιο».

Για τη λήξη του αγώνα με την Ανόρθωση: «Φοβήθηκα ότι θα μας ορμήξουν. Ήμουν κοντά στη φυσούνα και μόλις έληξε μπήκα στα αποδυτήρια για να φυλάξω τη φανέλα μου για να την έχω σαν ενθύμιο».

Αν πιστεύει ότι θα εξελισσόταν διαφορετικά ο επαναληπτικός με την Άντερλεχτ αν αγωνιζόταν ο ίδιος: «Το έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές και δεν μπορώ να απαντήσω την ερώτηση γιατί τα παιδιά που ήταν εκεί το πάλεψαν. Αυτό που μας πείραξε είναι ότι έγινε η ζημιά στο τέλος. Ένοιωθα πολύ άσχημα που δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα στο πιο κρίσιμο της παιχνίδι».

Για το γκολ που πέτυχε με το κεφάλι κόντρα στην Ομόνοια: «Το είχα ξανακάνει στην καριέρα αλλά εκείνο ήταν σίγουρα μια έκπληξη».

Για τις εξαιρετικές σέντρες του Ζιλμπέρτο: «Με πήρε τηλέφωνο χτες και με ρώτησε ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ και του είπα ότι αυτός ήταν από τους πιο σταθερούς και σημαντικούς παίκτες της ομάδας».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy