Ισπανία: «Δειλό» ξεκίνημα με εγχώρια τουρνουά

Το τένις, ειδικά όσο αφορά τα μεγάλα τουρνουά, θα είναι το τελευταίο, ίσως άθλημα, που θα βγει από την αγωνιστική καραντίνα, λόγω της πανδημίας. Πολλές χώρες αποφάσισαν να κάνουν τα πρώτα «δειλά» βήματα προς την αγωνιστική δράση, κυρίως με τη διεξαγωγή εγχώριων τουρνουά. Έτσι μετά την Αργεντινή και την Τσεχία και η ομοσπονδία της Ισπανίας θα διοργανώσει το πρώτο εθνικό τουρνουά τον Ιούλιο, αλλά χωρίς τη συμμετοχή των κορυφαίων σε άνδρες (Ράφα Ναδάλ) και γυναίκες (Γκαρμπίνε Μουγκουρούζα). Στόχος είναι οι αθλητές και αθλήτριες της χώρας να παίξουν μερικά δυνατά ματς και να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα, πριν επιστρέψουν τα διεθνή τουρνουά.

Το πρώτο τουρνουά θα διεξαχθεί στη Γέιδα στις 10 Ιουλίου με συμμετοχή των υπόλοιπων μεγάλων ονομάτων του ισπανικού τένις, όπως οι Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, Αλμπερτ Ράμος Βινιόλα, Κάρλα Σουάρες Ναβάρο και Σάρα Σορίμπες. Μετά τη Γέιδα, επόμενοι σταθμοί θα είναι η Μαδρίτη και η Βαλένθια, ενώ πιθανή διοργανώτρια ενός τέτοιου τουρνουά δείχνει να είναι και η Σεβίλλη. Τα τουρνουά θα είναι τριήμερα, καθώς θα ξεκινούν την Παρασκευή και θα ολοκληρώνονται την Κυριακή της ίδιας εβδομάδας, χωρίς θεατές.

Στο μεταξύ ο προπονητής του Ναδάλ, Κάρλος Μόγια, μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται όλοι οι επαγγελματίες τενίστες: «Για κάποιον τόσο δραστήριο, όπως οι αθλητές, η τωρινή κατάσταση είναι δύσκολη. Αν και δεν παίζει τένις, ο υπεύθυνος για τη φυσική του κατάσταση του στέλνει διαρκώς προγράμματα που ο Ράφα ακολουθεί. Αλλά είναι δύσκολο πνευματικά όταν δεν γνωρίζεις πότε θα επιστρέψεις.  Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο στον Ράφα όταν δεν ξέρει πότε θα ξαναπαίξει. Ο κάθε τενίστας έχει μάθει να βαδίζει βάσει στόχων. Αυτή είναι η πραγματικότητα.»

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy