“Υπάρχει ενορχηστρωμένη προσπάθεια για να μην ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα”

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς μίλησε σήμερα(5/5) στον ραδιοφωνικό σταθμό “Active” για όλα τα θέματα γύρο από την επανεκκίνηση ή όχι του πρωταθλήματος. 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το κατά πόσον θα μπορέσουν να τα βρουν αν έχουν καθημερινή επικοινωνία με τους άλλους προέδρους: «Όχι. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα χθες. Περίμενα ότι θα άκουγα τους πραγματικούς λόγους που θα έπρεπε να προβάλουμε για να προχωρήσουμε στη συνέχιση του πρωταθλήματος. Όμως φάνηκε από την αρχή ότι οι πλείστοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, πρόεδροι ομάδων συμπεριλαμβανομένων και των παραγόντων της ΚΟΠ, είχαν κατά νου τρόπο να δικαιολογήσουν τη διακοπή και όχι με ποιο τρόπο θα ξαναξεκινούσαμε. Υπάρχει ενορχηστρωμένη προσπάθεια για να μην ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για τη θέση που προβάλλουν ορισμένα ΜΜΕ: «Κάποια ΜΜΕ προβάλλουν επιχειρήματα και δυσκολίες που δεν είναι πραγματικές. Όταν γνωρίζουμε σήμερα ότι 31 χώρες ξαναξεκινούν, υπάρχουν άλλες εφτά που είναι στο περίμενε από την κυβέρνηση. Εμάς η κυβέρνηση μας είπε παίξτε μπάλα. Χώρες που είχαν χειρότερα δεδομένα στην πανδημία θέλουν να παίξουν. Εμείς, για αλλότρια συμφέροντα μακριά από το ευ αγωνίζεσθε ξεκίνησαν μια καμπάνια και συνωμοτική συμπεριφορά για να μην παιχτεί το πρωτάθλημα».

Για τη θέση της Ανόρθωσης: «Εμείς επιμένουμε να παιχτεί γιατί πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, αλλά και στο δίκαιο και ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο. Ουδείς εγγυάται ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα, ή ότι θα διατηρήσουμε τη δεύτερη θέση. Το θέμα είναι τι μηνύματα θα στείλουμε και στον κόσμο. Παραιτούμαστε γιατί θέλουμε ακόμα μια εβδομάδα προπόνηση; Αν για τόσο απλά θέματα κάποιοι εγκαταλείπουν, τι μηνύματα στέλνουν στον κόσμο που λόγω κρίσης θα αντιμετωπίσει πολύ χειρότερα προβλήματα»;

Για το ποιες ομάδες έχουν ως θέση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα: «Στη Γενική Συνέλευση φαίνεται να επικρατεί η άποψη ότι δεν πρέπει να τελειώσουμε, χωρίς να τεκμηριώνεται. Η μόνη ομάδα που επιθυμεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και το δηλώνει ξεκάθαρα είναι η ΑΕΚ, πέραν της Ανόρθωσης».

Για το κατά πόσον το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου βάσει οδηγιών της UEFA: «Δεν υπάρχει deadline με την έννοια της αυστηρής τήρησης της ημερομηνίας. Δεν υπάρχει τίποτα γραπτό ενώπιόν μας. Η πρώτη ημερομηνία-ορόσημο είναι η 25η Μαΐου. Δεν υπάρχει γραπτή οδηγία για τις 20 Ιουλίου. Αν η ΚΟΠ πει ότι το πρωτάθλημα θα τελειώσει 24-25, δεν θα υπάρξει άρνηση από την UEFA».

Για το κατά πόσον υπάρχει χρόνος να ολοκληρωθεί η σεζόν: «Αν ξεκινήσουμε 9 Ιουνίου, ή ακόμα και 14 Ιουνίου, τους αγώνες, προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε εμπρόθεσμα και το πρωτάθλημα και το κύπελλο, με δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Είναι έξι εβδομάδες».

Για το θέμα των προπονήσεων και την καθυστέρηση της απάντησης από τους αρμοδίους σε σχετικό ερώτημα: «Αναμένω απάντηση ενός της εβδομάδας. Με ενοχλεί, θα έπρεπε να μας είχαν απαντήσει αυθημερών. Τη διευκρίνηση που ζήτησε η Ανόρθωση έπρεπε να την είχε ζητήσει νωρίτερα η ΚΟΠ και ο ΚΟΑ. Έγινε συνάντηση στο Προεδρικό, αν υπήρχαν απορίες γιατί δεν απαντήθηκαν; Στη Συνέλευση θα ρωτήσω, τι έπραξε μέχρι σήμερα η Ομοσπονδία; Τα πρωτόκολλα θα τα ετοιμάσω εγώ; Αφήνω αιχμές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι υπήρξε ολιγωρία στην προετοιμασία. Γνωρίζαμε ότι αρχές Μάη αναμέναμε μηδαμινά κρούσματα. Η επιστολή μας έχει κριτική προς την κυβέρνηση, πώς γίνεται να διαχωρίζεται ο αθλητής του στίβου από τον ποδοσφαιριστή; Σήμερα υπάρχει ένα διάταγμα που λέει ότι ξεκινούμε 9 του Ιούνη. Η μόνη ομάδα που έχει προσπαθήσει για να ξαναξεκινήσουμε είναι η Ανόρθωση και μας ακολούθησε και η ΑΕΚ τις προηγούμενες μέρες».

Για την έλλειψη υποστήριξης στη θέση τους να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Αυτό που δεν κάνουμε είναι να μπαίνουμε σε σενάρια που εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα. Αυτοί που αρνούνται να παίξουν να δικαιολογήσουν τις προφάσεις τους. Όλα τα υπόλοιπα σωματεία να μας πουν γιατί αρνούνται, με τα δεδομένα της πανδημίας σήμερα, αλλά και τη δεδηλωμένη διακήρυξη ότι 9 του Ιούνη παίζουμε».

Για την οικονομική ζημιά λόγω πανδημίας: «Η UEFA λέει ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τα οικονομικά βάρη που θα προκύψουν από τη διακοπή και όχι αυτά που υπήρχαν. Αναρωτιέμαι πώς θα δικαιολογήσουν ότι το πρωτάθλημα πρέπει να διακοπεί; Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και εφόσον κατασταλάξουμε στην πραγματική ζημιά και όχι τη θεωρητική θα μπούμε σε διάλογο με τους ποδοσφαιριστές μας».

Για την εισήγηση του Παπασταύρου: «Επιβεβαιώνεται αυτό που είπα πριν, ότι ακούστηκαν επιχειρήματα που δεν έχουν σχέση με τη συνέχιση του πρωταθλήματος, είτε με την πανδημία είτε με τα οικονομικά δεδομένα. Τι σχέση έχει αν θα είναι Κύπριοι οι διαιτητές ή ξένοι; Είπε ότι αν παίξουμε μερικά παιχνίδια, επανέλθει η πανδημία και διακοπεί το πρωτάθλημα, να ισχύσει η βαθμολογία την πρώτη φορά που διακόπηκε. Όταν είχα πει ότι θα διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη, παράγοντας της Ομόνοιας μου απάντησε με ένα ρητό. Κάποιοι ξέχασαν τις καταβολές τους και τον πατερούλη τους τον Λένιν και θυμήθηκαν Αμερικανούς προέδρους».

Για την πρόταση Σοφοκλέους: «Έτσι πράγμα η Ανόρθωση δεν συζητά. Δεν φτάνει που θα έχουμε απώλεια εσόδων από τηλεοπτικά και χορηγούς, να έρθει η Ανόρθωση να χρηματοδοτήσει απώλεια εσόδων για το αν πήγαιναν στην Ευρώπη; Αν υπάρχει κάποιος που πρέπει να βοηθήσει τα σωματεία ανεξάρτητα αν θα παίξουμε ή όχι είναι η ΚΟΠ. Δεν πρόλαβαν να τοποθετηθούν οι άλλοι, είχε τελειώσει η συζήτηση».

Για το κατά πόσον ο Καραπατάκης έφυγε πρόωρα από την τηλεδιάσκεψη: «Όχι. Ένιωσε πολύ πικραμένος όπως θα ένιωθε οποιοσδήποτε, η ΑΕΚ αδικείται από την απόφαση και είπε ότι η όλη συμπεριφορά ελλείψει επιχειρημάτων τον έχει πικράνει, αλλά ήταν ευγενέστατος και έμεινε ως το τέλος».

Για τα πρωτόκολλα: «Ετοιμάσαμε εσωτερικό πρωτόκολλο υγιεινής για το οποίο ενημερώσαμε την ΚΟΠ. Έχουμε ενημέρωση ότι στη επόμενη ΓΣ, για να παρθεί απόφαση θα είναι διαθέσιμα όλα τα δεδομένα που έχουν σχέση. Θα πρέπει να μας κοινοποιηθούν πριν τη Συνέλευση. Έστω και καθυστερημένα έγιναν επαφές με το Υπουργείο Υγείας. Η δική μας πολιτική είναι ξεκαθαρισμένη, αν ανοίξουν τα αποδυτήρια όλα θα μπουν σε πιστή εφαρμογή για να αποτρέψουμε την εμφάνιση οποιουδήποτε κρούσματος».

Για το αν θα έχουν διαθέσιμα τεστ για να γίνονται στους ποδοσφαιριστές και ποιος θα τα πληρώνει: «Έχουμε φροντίσει για όλα, και για τα τεστ. Είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε, εάν κρίνει η ΚΟΠ ότι πρέπει να γίνεται. Το κόστος θα το επωμιστούμε κι εμείς και θα περιμένουμε στο τέλος του πρωταθλήματος να μας πει η ΚΟΠ ποια θα είναι η δική της συνεισφορά για τα θέματα που προέκυψαν από την πανδημία».

Για το αν συζητήθηκε διαφορετικός τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος: «Έγινε πρόταση από τον Καραπατάκη που δεν έγινε αποδεκτή για την ώρα, να παίξουμε μόνο οι έξι πρώτοι. Έγινε και μια σκέψη αν διακόπταμε να συνεχίζαμε τον Σεπτέμβρη, αλλά η δική μας θέση είναι ότι δεν μπορεί να παιχτεί το πρωτάθλημα με νέα ρόστερ».

Για το πότε θα γίνει η Συνέλευση: «Λογικά μέσα σε αυτή την εβδομάδα πρέπει να γίνει Γενική Συνέλευση. Θα έχουμε όλα τα δεδομένα που αφορούν την επανέναρξη ενώπιόν μας».

Για την οικονομική ζημιά λόγω της πανδημίας: «Περιμένουμε να μας καλέσει η ΚΟΠ να υποβάλουμε επίσημα τα οικονομικά δεδομένα που θα είναι άμεσα συνδεδεμένα από την απόφαση να συνεχίσουμε. Εξαρτάται από τη διάθεση που έχει η ΚΟΠ και η UEFA να σταθούν αρωγοί. Εμείς δεν έχουμε επίσημα καμία ενημέρωση, γνωρίζω ότι ήρθαν 4.3 εκατ. στα ταμεία της ΚΟΠ. Δεν υπάρχει απόφαση να διαμοιραστούν ακόμα».

Για το πώς θα αντιδράσει η Ανόρθωση εάν αποφασιστεί να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα: «Να πάμε στη Συνέλευση, να δούμε το αποτέλεσμα και θα σας ενημερώσουμε».

Για τη θέση ότι η προκήρυξη αποτελεί σύμμαχό τους: «Η Ανόρθωση έχει την απαίτηση να εφαρμοστεί η προκήρυξη στην ολότητά της αν διακοπεί το πρωτάθλημα. Εμείς θεωρούμε ότι από τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα παιχνίδια, δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη οι μέχρι τώρα μεταξύ μας αγώνες με την Ομόνοια ή η διαφορά τερμάτων. Το μόνο δεδομένο που υπάρχει είναι οι βαθμοί. Θεωρούμε ότι δεν μπορούν να επικαλούνται το κριτήριο που βάσει προκήρυξης ενεργοποιείται με τη λήξη του πρωταθλήματος, εφόσον παιχτούν όλοι οι αγώνες. Το πώς θα κριθεί είναι θέμα Δικαστικής και Εφετείου. Δεν κατάλαβα γιατί αυτή η δήλωση ενόχλησε τόσο πολύ κάποιους».

Για τη θέληση της ομάδας του να παίξουν: «Θέλουν να παίξουμε μπαράζ; Παίζουμε. Θέλουν να παίξουμε ένα γύρο σε ουδέτερη έδρα; Παίζουμε. Εμείς θέλουμε να παίξουμε».

Για το θέμα των προπονήσεων: «Δεν διανοούμαι να επιμένουν οι ειδικοί στο Υπουργείο ότι μπορούν να αθλούνται οι αθλητές του στίβου και να μην μπορούν οι ποδοσφαιριστές, πέντε άτομα σε 8000 τετραγωνικά. Είμαστε για γέλια».

Για το κατά πόσον είναι κοντά στην κυβέρνηση, από τη στιγμή που υπήρξε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος: «Ήμουν βουλευτής αλλά δεν υποκλινόμουν ή χειροκροτούσα ότι λεγόταν. Ίσως γι’ αυτό να μην είμαι βουλευτής σήμερα. Ήταν λάθος το διάταγμα που δεν συμπεριλάμβανε τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

Για τη θέση του Πουλλαΐδη: «Είναι πολύ απογοητευμένος με τα όσα παρακολουθεί. Ενημερώνεται καθημερινά. Η παρουσία του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα είναι καθαρή συνεισφορά. Βλέποντας όλα αυτά είναι φυσιολογικό να απογοητεύεται. Την ίδια ώρα, αυτή η απογοήτευση δεν τον οδηγεί σε εύκολη εγκατάλειψη του στόχου. Οι συμβουλές του προς εμάς είναι να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να παιχτεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy