Το πλάνο επαναλειτουργίας των σχολείων και οι προτεραιότητες του Υπουργείου – Τι τονίζει ο Πρόδρομος Προδρόμου

Για τις προσπάθειες του Υπουργείο Παιδείας για τη σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, όσον αφορά τις αίθουσες διδασκαλίες, αλλά και την επιστροφή των μαθητών από τις άλλες τάξεις καθώς και πως θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών Γ’ Λυκείου, μίλησε στο OMEGA, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε «έχουμε τις αποφάσεις που έχει πάρει η ίδια η Κυβέρνηση τις ανακοίνωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχουμε δει ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι σταδιακή. Σταδιακή θα είναι και η επαναδραστηριοποίηση του σχολικού συστήματος. Γιατί προτρέχουμε;. Έχουμε ανακοινώσει ότι προτεραιότητα είναι η Γ’ Λυκείου. Να δώσουμε ένα αέρα σε αυτά τα παιδιά να μην τα πνίξουμε.

Αυτό που θα γίνει από την επόμενη εβδομάδα αφού οι εκπαιδευτικοί μαζί με τις διευθύνσεις προετοιμαστούν υπάρχει ένα λεπτομερές υγειονομικό πρωτόκολλο, θα λάβουμε ΄όλες τις προφυλάξεις θα απολυμάνουν τα σχολεία αλλά από εκεί και πέρα το στοίχημα μαζί με την επιστροφή των τελειόφοιτων στα σχολεία, αυτό το μάθημα που δεν είναι στη διδακτέα ύλη στα σχολικά εγχειρίδια να το περάσουμε με άριστα».

Για τις αίθουσες διδασκαλίας ο κ. Προδρόμου, δήλωσε «η σύσταση που έχουμε λάβει από το Υπουργείο Υγείας, είναι 12 παιδιά το πολύ.

Όσον αφορά του μαθητές άλλων τάξεων, επεσήμανε  «έχουμε λεπτομερή σχεδιασμό στο Υπουργείο Παιδείας για όλες τις βαθμίδες. Πρώτα θα πρέπει να καταγραφούν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε έχουν την κηδεμονία για φύλαξη των παιδιών μέχρι 15 ετών και μένουν στο σπίτι και να δούμε εκεί ποιο είναι το δυναμικό που έχουμε διαθέσιμο.

Η Γ’ Λυκείου πάει στο λύκειο και καταλαμβάνει τις διπλάσιες αίθουσες από ότι συνήθως. Τα δημοτικά σχολεία αν είναι να επαναλειτουργήσουν χρειάζονται τις διπλάσιες αίθουσες».

Την ίδια ώρα ο Υπουργός επέμεινε στο ότι συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στη γενίκευση της διδασκαλίας στην Ε’ και ΣΤ δημοτικού , για μην χάνετε ο χρόνος στις συζητήσεις., ενώ πρόσθεσε ότι το Υπουργείο θα καταγράψει ότι έχει διδαχτεί σε όλο το σχολικό σύστημα σε κάθε τάξη για να σχεδιάσει τι χρειάζεται ως υποστήριξη για αναπλήρωση αυτού που δεν έχει διδαχτεί.

omegalive.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy