“Στείλαμε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας για να μας καθορίσουν το πρωτόκολλο σε προπονήσεις αλλά και σε αγώνες”

Ο εκ των Αντιπροέδρων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Νικ Νικολάου, μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα» για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην Γενική Συνέλευση που θα συγκαλέσει η ΚΟΠ για να παρθούν οι σημαντικές αποφάσεις για τα πρωταθλήματα ενώ μίλησε και για την ζημιά που έχει προκληθεί στο άθλημα μετά την πανδημία του κορονοϊού.

 

Αναλυτικά:

 

Για το πότε θα παρθεί οριστική απόφαση:
«Σίγουρα όλος ο κόσμος περιμένει τις αποφάσεις, το ποδόσφαιρο ίσως να μην είναι στις προτεραιότητες της κοινωνίας. Ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις για το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου. Θα συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση, είναι σοβαρό. Η ΓΣ θα εξαρτηθεί, έχουμε τα δεδομένα μπροστά μας. Τις προπονήσεις και τα χρονοδιαγράμματα της ΟΥΕΦΑ. Στείλαμε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας για να μας καθορίσουν το πρωτόκολλο σε προπονήσεις αλλά και σε αγώνες. Είναι σημαντική η υγεία των αθλητών».

 

«Η ημερομηνία της ΓΣ δεν κλείδωσε και θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης όχι με τον παραδοσιακό τρόπο. Αναμένουμε απαντήσεις από το Υπουργείο Υγείας για το πως θα διαχειριστούμε ένα κρούσμα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τι θα πρέπει να κάνουμε; Πώς θα μεταβαίνουν σε γήπεδα και προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές; Πότε θ’ αρχίσει η χρήση αποδυτηρίων και γυμναστηρίων; Υπάρχουν ερωτήματα και θέλουμε διευκρινίσεις από το Υπουργείο για να μπορούμε και εμείς να παρουσιάσουμε όλα τα δεδομένα στην Γενική Συνέλευση».

 

«Είδαμε πολλές ανακοινώσεις, οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες. Δεν κάνουμε συζήτηση όμως μέσω δημόσιου διαλόγου. Γίνονται σκέψεις από διάφορα σωματεία, όλοι νοιάζονται για το ποδόσφαιρο. Θα τα πούμε στη ΓΣ. Όσες ομοσπονδίες ανακοίνωσαν τη συνέχεια του πρωταθλήματος, είναι στη διαδικασία ετοιμασίας κάποιου είδους πρωτόκολλου. Τις τελευταίες ημέρες είδαμε ότι έχουν διαγνωστεί δέκα ποδοσφαιριστές με τον ιό στην Γερμανία. Εμείς στην Κύπρο δεν έχουμε τις υποδομές για να εφαρμόσουμε αυτά τα πρωτόκολλα όπως οι άλλες χώρες. Είναι γνωστά τα προβλήματα και στις υποδομές των γηπέδων».

 

Για τη ζημιά στο ποδόσφαιρο:
«Σε μία πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με την ΟΥΕΦΑ, η εκτίμηση που έχει γίνει είναι ότι έχουν χαθεί μάλλον πάνω από 4 δις, στο κυπριακό ποδόσφαιρο η ζημιά είναι μερικά εκατομμύρια. Υπάρχει θέμα ρευστότητας, υπάρχουν σκέψεις να βοηθήσουμε τα σωματεία μας. Προτεραιότητά μας η επιβίωση του κυπριακού ποδοσφαίρου».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy