Πέταξε Ροτβάιλερ στα σκουπίδια στη Λεμεσό – Χειροπέδες σε 69χρονο πέρασε η Αστυνομία

Υπόθεση σχετικά με τον περί προστασίας και ευημερίας των ζώων Νόμο διερευνά η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό, το περασμένο Σάββατο, στην Λεμεσό, ενός τραυματισμένου θηλυκού σκύλου, ράτσας Ροτβάιλερ, μαύρου χρώματος, Ο σκύλος είχε μεταφερθεί την ίδια μέρα σε κτηνίατρο για περίθαλψη, ωστόσο δεν κατάφερε τελικά να επιβιώσει.

Το σκύλο εντόπισαν τραυματισμένο, αλλά ζωντανό, μέσα σε σακούλα, σε κάλαθο σκουπιδιών, μέλη της Αστυνομίας, γύρω στις 1.45 το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά από σχετική πληροφορία που λήφθηκε στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού. Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης του σκύλου είναι 39χρονος, ο οποίος ενημερώθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και μετέφερε το σκύλο του σε ιδιώτη κτηνίατρο για περίθαλψη. Γύρω στις 10.20 πριν το μεσημέρι σήμερα, ο 39χρονος ενημέρωσε τους ανακριτές του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Λεμεσού ότι λίγα λεπτά νωρίτερα ο σκύλος κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, προέκυψε μαρτυρία που συνέδεε  69χρονο με το περιστατικό και αφού εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψής του, αυτός συνελήφθη λίγο πριν τις 3.00 το απόγευμα της Δευτέρας, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Ανακρινόμενος αρνήθηκε ότι ο ίδιος τραυμάτισε το σκύλο και πρόβαλε διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται. Αυτός αφέθηκε ελεύθερος γύρω στις 4.15 το απόγευμα, αφού προηγουμένως κατηγορήθηκε γραπτώς για αδικήματα που αφορούν στον Νόμο για την προστασία και ευημερία των ζώων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο 69χρονος φέρεται να είχε εντοπίσει τραυματισμένο το σκύλο, τον οποίο φέρεται να πέταξε στον κάδο σκυβάλων, όπου εντοπίστηκε αργότερα από τα μέλη της Αστυνομίας.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του ζώου αναμένεται να διαφανούν με την εξέταση του από αρμόδιο λειτουργό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ενώ τις εξετάσεις συνεχίζει ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Λεμεσού.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy