Ο Υπ. Υγείας ξεκαθαρίζει τι σημαίνει ο όρος «πολυκατάστημα»

Μετά το Διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29/4/2020 και τη Δημοσιογραφική Διάσκεψη των αρμόδιων Υπουργών την επόμενη μέρα, ανακοινώθηκε ότι κατά την 1η Φάση επανεκκίνησης της οικονομίας που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, μπορούν να λειτουργήσουν όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, με εξαίρεση τα Εμπορικά Κέντρα και τα Πολυκαταστήματα.

Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου:

“Το είχαμε ξεκαθαρίσει ότι εξαιρούνται με το Διάταγμα τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα. Πολυκατάστημα ορίζεται με βάση την πολεοδομική άδεια ποιο είναι πολυκατάστημα στην ουσία όταν στεγάζει πέραν της μιας επιχείρησης. Άρα επιχειρήσεις που μπορεί να είναι σε δύο ή τρεις ορόφους αλλά είναι μια ενιαία επιχείρηση, τότε μπορεί να ανοίξει. Θεωρείται ότι είναι μια ενιαία επιχείρηση – ένα κατάστημα.  Μπορεί να είναι μεγάλο σε μέγεθος. Δεν μας ενοχλεί να είναι μεγάλο σε μέγεθος διότι συνήθως οι εταιρείες ή τα καταστήματα που είναι μεγάλα 1000 – 1500τμ, π.χ. μια εταιρεία που πουλά ηλεκτρονικά ή αυτοκίνητα, πολύ λίγος κόσμος μπαίνει μέσα. Συνήθως είναι στα μικρά καταστήματα που μπαίνει περισσότερος κόσμος και γι’ αυτό έχουμε ζητήσει και από τα καταστήματα όπως αναρτούν έξω το μέγιστο αριθμό πελατών που μπορούν να εξυπηρετούν, ούτως ώστε να είναι και ενήμερος ο κόσμος που μπαίνει μέσα ότι μπαίνει με κάποια ασφάλεια.

Έχουμε υιοθετήσει και τη σύσταση όπως είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκες σε τέτοιους χώρους. Έχουμε ήδη δώσει ένα αριθμό δωρεάν μασκών στην ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΠΟΒΕΚ για να δώσουν στα μέλη τους. Χθες ήρθε η πρώτη παρτίδα από τα 9 εκατομμύρια, οπότε θα δώσουμε ακόμα περισσότερες, και οι υπόλοιπες θα δοθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy