Η κούπα του καλύτερου Παναθηναϊκού της ιστορίας(pics, video)

Σαν σήμερα το 2009 ο Παναθηναϊκός κατακτούσε την Ευρωλίγκα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο. Το sport-fm.gr σάς θυμίζει το επίτευγμα της μάλλον κορυφαίας ομάδας που παρουσίασαν ποτέ οι «πράσινοι».

Ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει πολλές σπουδαίες ομάδες την τελευταία 30ετία στην Ευρώπη για να φτάσει έξι φορές στην κατάκτηση της κορυφής. Αν όμως μία ομάδα θεωρείται κατά πολλούς η πληρέστερη και πιο ταλαντούχα που εμφάνισαν ποτέ, αυτή είναι πιθανότατα του 2009. Τότε που επικράτησε 73-71 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό του Βερολίνου και έραβε το πέμπτο από τα έξι αστέρια στη φανέλα του.

Έχοντας αποκλείσει σε έναν συγκλονιστικό «εμφύλιο» τον Ολυμπιακό δύο μέρες πριν (84-82), οι «πράσινοι» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν το αουτσάιντερ στον τελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ του Έτορε Μεσίνα, που είχε νικήσει δύσκολα την Μπαρτσελόνα. Κι όμως, το πρώτο ημίχρονο ήταν… μυθικό για το «τριφύλλι», που κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με 48-28. Όμως τίποτα δεν είχε κριθεί.

inner

Λίγο η αντίδραση των Ρώσων, λίγο η χαλάρωση των «πράσινων», αλλά και κάποια φαλτσοσφυρίγματα, επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να πλησιάσει στον πόντο, 70-69, στα 26,2’’ πριν το τέλος. Ο Ραμούνας Σισκάουσκας, που το 2007 είχε κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό τον τίτλο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στον τελικό της Αθήνας, είχε την ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη, αλλά το τρίποντο που επιχείρησε με την εκπνοή δεν βρήκε στόχο και οι «πράσινοι» πανηγύρισαν, με τον Βασίλη Σπανούλη να αναδεικνύεται MVP του Final Four.

inner

Ακολούθησε η συγκινητική απονομή, με τον αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη να καλεί τη σημαία, Φραγκίσκο Αλβέρτη, για να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο στην τελευταία χρονιά του «Φράγκι» στην τεράστια καριέρα του.

inner

Δεκάλεπτα: 21-16, 48-28, 56-46, 73-71.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 13 (3), Περπέρογλου 6 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 13 (8 ριμπάουντ), Χατζηβρέττας, Νίκολας 7 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10 (2), Πέκοβιτς 6, Σάκοτα, Γιασικεβίτσιους 10 (3)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Ζήσης, Κέιρου, Σμόντις 9 (9 ριμπάουντ), Σισκάουσκας 13 (2), Χόλντεν 14, Λόρμπεκ 5, Βοροντσέβιτς, Λάνγκντον 13 (1), Καούν 3, Χριάπα 9 (1), Πλάνινιτς 5, Μόρις.

sport-fm.gr

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy