Ο Γκίε μίλησε για τον Απόλλωνα

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Sportday» παραχώρησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Άμπραχαμ Γκιέ, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση του για την αντιμετώπιση που είχε από τον Σωφρόνη Αυγουστή, ανέφερε την καλύτερη εντεκάδα με πρώην συμπαίκτες του στους “γαλάζιους” και έδωσε την άποψη του για τον πρόεδρο του Απόλλωνα Νίκο Κίρζη.

Διαβάστε:

Για τον Σωφρόνη Αυγουστή:

«Είμαι λίγο απογοητευμένος από τον Σωφρόνη, καθώς με αυτόν πρώτο προπονητή, δεν έπαιζα πολύ. Ήταν λίγος ο καιρός που δουλέψαμε μαζί, αλλά ήταν εποικοδομητικό διάστημα και κατάλαβα ότι έχει το κίνητρο να προσφέρει και να καθοδηγήσει σωστά τακτικά τον ποδοσφαιριστή. Ήταν ποδοσφαιριστής και καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο. Εύχομαι ότι καλύτερο σε αυτόν, δούλεψε για να φτάσει ως εδώ και εύχομαι να καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όπου έφτασε κοντά τα προηγούμενα χρόνια».

Για τους συμπαίκτες του στον Απόλλωνα που ξεχώριζε, αλλά και για τη δική του κορυφαία εντεκάδα:

«Κάθε χρονιά έρχονταν και διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Για εμένα, όλοι ήταν οι καλύτεροι, καθώς για να μπορέσω να αναδειχθώ, έπρεπε να βοηθήσουν και οι άλλοι και εγώ το ίδιο βοήθησα κάποιους άλλους. Όλοι είχαν τον ρόλο τους».

Παίκτες με μεγάλο ταλέντο ήταν ο Χαμτανί, ο Μεριέμ, ο Βαλεντίν Ρομπέρζ, επίσης ο Άλεξ Ντα Σιλβα που ήταν εξαιρετικός τεχνίτης και καταλάβαινα το παιχνίδι του. Με αυτόν στο γήπεδο, ήταν όλα καλά στην μεσαία γραμμή.

Οι κορυφαίοι έντεκα που επιλέγω είναι ο Μπρούνο Βάλε τερματοφύλακας, ο Μπερτράντ Ρομπέρτ αριστερά αν και ήταν εξαιρετικός και ο Γιώργος Βασιλείου και δεξιά ο Ζοάο Πέδρο. Στο κέντρο της άμυνας ο Βαλεντίν Ρομπέρζ και ο Ζοάο Πάολο Ατράντε. Στην μεσαία γραμμή θα βάλω τους Εστεμπάν Σακέτι, Φώτη Παπουλή, Ρασίντ Χαμτανί και Καμέλ Μεριέμ ή Άλεξ Ντα Σίλβα και στην επίθεση τους Άντον Μαγκλίτσα και Γκαστόν Σανγκόι».

Για τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη:

«Είναι το αφεντικό μου, ο πρόεδρος μου. Όταν τον βλέπεις για πρώτη φορά στις συζητήσεις μαζί του, σου δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι καλός άνθρωπος, αλλά είναι ο καλύτερος πρόεδρος που είχα σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Είχα εμπειρίες από ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Γαλλίας, αλλά ο Κίρζης δεν ήταν μόνο αφεντικό-πρόεδρος, ήταν και φίλος. Μπορεί και κατανοεί τους ποδοσφαιριστές και κάνει το καλύτερο για όλους, για να είναι ευτυχισμένοι στην ομάδα.

Μπορεί να είχαμε κάποια θέματα όταν δεν ήταν καλά τα αποτελέσματα μας, αλλά είναι φυσιολογικό αυτό. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και τον σεβόμουν πολύ. Μπορώ να μιλήσω και για άλλους δύο ανθρώπους στην ομάδα. Ο ένας είναι ο Σωκράτης Σωκράτους, ένας τέλειος τύπος, που μου είπε ότι όταν ήταν μικρός τον φώναζαν Αλέν Ντελόν. Ο άλλος είναι ο διευθυντής Γιώργος Παπαγιάννης, ένα από τα καλύτερα παιδιά».

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy