Έφοδοι και έλεγχοι από αύριο σε επιχειρήσεις από εκατό λειτουργούς του Υπ. Εργασίας

Έτοιμος είναι ο μηχανισμός για τις επιθεωρήσεις των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα, κατά την πρώτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 100 λειτουργών από τη Δημόσια Υπηρεσία, από τον Διευθυντή του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και από αύριο αρχίζουν οι επιθεωρήσεις.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε σειρά από οδηγίες ενόψει της επανέναρξης των εργασιών κλειστών επιχειρήσεων, καθώς και για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας, την προστασία των εργαζομένων στα εργοτάξια, αλλά και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

«Εκπαιδεύτηκαν περίπου 100 λειτουργοί του δημοσίου, των οποίων η αποκλειστική αρμοδιότητα θα είναι τώρα να διεξάγουν αυτές τις επιθεωρήσεις για να βλέπουν ότι τηρούνται τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν», είπε η κ. Αιμιλιανίδου, προσθέτοντας ότι στο έργο συνδράμουν η Αστυνομία και άλλοι φορείς.

«Καθημερινά θα κάνουμε τις επιθεωρήσεις. Όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφάλειας, υγείας και υγιεινής. Είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση», κατέληξε η κ. Αιμιλιανίδου.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy