Στις 21 Μαΐου επιστρέφουν το πιο πιθανόν οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων

Επικρατεί αναβρασμός και αναστάτωση στον εκπαιδευτικό και μαθητικό κόσμο, αφού η διάσκεψη τύπου του Υπουργείου Παιδείας, δεν έδωσε τις επιθυμητές απαντήσεις, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που στάλθηκε στις διευθύνσεις, οι συνοδοί των μαθητών με αναπηρία θα επιστρέψουν στις 20 Μαΐου, οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία στις 21 Μαΐου, ενώ οι συνοδοί των μαθητών με αναπηρία θα επιστρέψουν στις 20 Μαΐου, για ενημέρωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη στα σχολεία, το προσωπικό καθαριότητας Λυκείων, επιστρέφει στα σχολεία τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, ενώ το προσωπικό καθαριότητας Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων επιστρέφει τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Παράλληλα, στις 11 Μαΐου επιστρέφουν οι Συνοδοί Παιδιών με αναπηρία, για την Γ’ Λυκείου, ενώ όσον αφορά στους συνοδούς παιδιών με αναπηρία Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, αυτοί θα παρουσιαστούν στα σχολεία στις 20 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

– Το προσωπικό καθαριότητας Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων επιστρέψει πίσω στην εργασία του τη Δευτέρα, 11.05.2020.
– Οι Συνοδοί Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες μαθητών Γ΄ Λυκείου παρουσιαστούν στα σχολεία τους τη Δευτέρα, 11.05.2020.
– Οι Συνοδοί Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες μαθητών Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης παρουσιαστούν στα σχολεία τους την Τετάρτη, 20.05.2020.
– Το Βοηθητικό Γραμματειακό Προσωπικό παρουσιαστεί κανονικά στην εργασία του τη Δευτέρα, 18.05.2020.
– Το υπόλοιπο προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται κανονικά.
Από τα πιο πάνω εξαιρούνται όσοι εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες που ορίζονται στον νέο αναθεωρημένο κατάλογο που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υγείας.
Επίσης, όσοι εργαζόμενοι έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών, θα τυγχάνουν του δικαιώματος άδειας μέχρι την επαναλειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.
Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί οι δάσκαλοι, πότε θα επιστρέψουν στα σχολεία και πώς θα διεξάγεται το μάθημα, αφού η δημοσιογραφική διάσκεψη του Υπουργείου Παιδείας, προσηλώθηκε κυρίως στην Γ’ Λυκείου.

 

Από το απόγευμα της Τετάρτης επικρατεί ένας αναβρασμός στον εκπαιδευτικό κόσμο, αφού δάσκαλοι και μαθητές δεν έλαβαν τις απαντήσεις που περίμεναν, από τη δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανέμενα να ακούσουν την εξεταστέα ύλη, καθώς και τον προγραμματισμό για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο και συγκεκριμένα τη Δευτέρα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει έντονη δυσφορία για τη διάσκεψη τύπου, με τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίζουν πως θα είναι οι τελευταίοι που θα μάθουν όσα τους ενδιαφέρουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη στάλθηκε στα σχολεία εγκύκλιος οδηγιών για τα προστατευτικά μέτρα πρόληψης εξαιτίας του κορωνοιού(pics):

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy