11 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία, 12 μαθητές στις τάξεις, όλες οι λεπτομέρειες

Συνέντευξη τύπου για το πλάνο ενεργοποίησης και πάλι των σχολείων παραχωρεί αυτή την ώρα ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Προδρόμου αναφέρει:

Στόχος είναι το απολυτήριο που θα πάρει η φετινή γενιά να είναι απολύτως αξιόπιστο.

Τις επόμενες μέρες αρχίζοντας από αύριο θα έχω στο Υπουργείο τηλεδιασκέψεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους γονείς για τις συνεννοήσεις τόσο για την λειτουργία των λυκείων και για την λειτουργία των γυμνασίων και των άλλων τάξεων των λυκείων. Και για καθορισμό της ημερομηνίας για επάνοδο των παιδιών της δημοτικής εκπαίδευσης και των νηπιαγωγείων.

Ο χρόνος έναρξης του έτους 20 – 21 θα καθοριστεί με το τέλος της φετινής χρονιάς στις 30 Ιουνίου.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων:

Τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά θα λειτουργήσεις τη Δευτέρα 11 Μαίου για την Τρίτη τάξη του Λυκείου και για την αντίστοιχη τάξη των ιδιωτικών σχολών.

Στις τάξεις με δώδεκα το πολύ μαθητές και μαθήτριες.

Διδασκαλία στα δημόσια λύκεια θα γίνεται στο διάστημα που απομένει για τα διαγνωστικά αντικείμενα των παγκύπριων εξετάσεων.

Το πρόγραμμα των παγκύπριων εξετάσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, μετά τις διαβουλεύσεις με εκπαιδευτικούς και γονείς

Κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα γίνει ενημέρωση μαθητών για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα διέπει την λειτουργία των σχολείων.

Συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τις τάξεις που συνεχίζεται η αναστολή φοίτησης στο σχολείο.

Τις μέρες αυτές θα γίνουν εντατικές διαβουλεύσεις και με τους εκπροσώπους της ειδικής εκπαίδευσης προκειμένου να δούμε ποιες ειδικές ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνουμε.

Από τη μέρα της επαναλειτουργίας των σχολείων θα λειτουργήσουν τα κρατικά ινστιτούτα επιμόρφωσης και το πρόγραμμα δράσης σχολικής και κοινωνικής ένταξης.

Εντός των επόμενων ημέρων θα ληφθεί απόφαση και τα μεταλυκειακά ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Μέχρι τη Δευτέρα τα σχολεία θα απολυμανθούν και σε συνεργασία με τις σχολικές εφορίες θα υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και θα γίνουν όλοι οι διαχωρισμοί χώροι μέσα στα σχολεία.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy