“Υπάρχουν σκέψεις και προβληματισμοί και πρέπει να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο για τις προπονήσεις και τους αγώνες”

Ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών, Άντρος Κουλουμπρής, μίλησε σήμερα(30/4) στον Super Sport FM 104.0 για τα όσα λέχθηκαν στη σύσκεψη στο προεδρικό.

Η αρχική τοποθέτηση: «Ο σκοπός ήταν να μας δώσει ο Πρόεδρος, καθαρά την απόφαση για την πορεία για το πως θα συνεχίσουμε εν μέσω πανδημία. Άκουσε τις απόψεις μας για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από το νέο διάταγμα. Ο κ. Κούμας κατέθεσε τις δικές του απόψεις. Έχουμε χρονοδιάγραμμα τις 20 Ιουλίου για να δηλωθούν οι ομάδες στην Ευρώπη και αυτό έχει να κάνει με τη θέση που έχουμε στο ranking της UEFA. Αυτό που ειπώθηκε από πλευράς Ομοσπονδίας είναι ότι θα συσκεφθεί με την επιδημιολογική ομάδα.

Υπάρχουν σκέψεις και προβληματισμοί και πρέπει να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο για τις προπονήσεις και τους αγώνες. Παρουσιάσαμε σαν σύνδεσμος τις δικές μας θέσεις ότι είναι θετική η εξέλιξη της επαναφοράς στους αγωνιστικούς χώρους. Η επαναφορά στις αγωνιστικές καταστάσεις είναι ότι καλύτερο για τους αθλητές και γενικά για όλους όσους ασχολούνται. Υπάρχουν και αρνητικά με το ενδεχόμενο ενός κρούσματος. Είναι η χρησιμοποίηση αποδυτηρίων, οι καιρικές συνθήκες, οι υποδομές που υπάρχουν. Όποια απόφαση ληφθεί θα καταλήξει σ’ έναν προπονητή. Αυτός θα αναλάβει το δύσκολο έργο και χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό».

Μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις υποδομές; «Όλα θα συζητηθούν με την επιδημιολογική ομάδα. Θα μπουν οι κατευθυντήριες γραμμές. Οι ειδικοί θα αποφασίσουν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν».

Μπορούν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα; «Να πάμε αντίστροφα. Έχουμε την ημερομηνία, 20 Ιουλίου. Υπολογίζουμε πέντε βδομάδες για τους αγώνες και 4-6 βδομάδες που χρειάζονται για προετοιμασία».

Οι 4-6 βδομάδες που λέτε είναι μετά τις 18 Μαΐου; «Αυτό μπορεί να εξακριβωθεί από εργομετρικές εξετάσεις. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι οι 4 βδομάδες μέσα και από κάποια φιλικά. Περίπου εκεί κυμαινόμαστε».

Οι δύο βδομάδες ατομικής προπόνησης μπορεί να λεχθεί ότι είναι ελλιπής προετοιμασία; «Φτάνει να υπάρχει καλή θέληση. Λύσεις μπορούμε να βρούμε. Όλα μπορούν να “παίξουν” το δικό τους ρόλο. Υπάρχει ο βαθμός δυσκολίας. Με καλή θέληση, όλα μπορούν να βρουν τη λύση».

Υπάρχει καλή θέληση για επανέναρξη; «Κρίνω ότι ήταν μια εποικοδομητική σύσκεψη. Βγάλαμε κάποια συμπεράσματα και καλείται η Ομοσπονδία μέσα από τη δική της έρευνα να πάρει μια απόφαση που θα δώσει τη δυνατότητα για να γίνει αυτό που πρέπει.  Υπάρχει αβεβαιότητα και αυτό προκαλεί ανασφάλεια. Καλό θα ήταν όλα να κριθούν στους αγωνιστικούς χώρες. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και καλείται να επιληφθεί η ΚΟΠ».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy