Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, ΝΑΙ από την κυβέρνηση, η μπάλα στα πόδια της ΚΟΠ και των Σωματείων

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό  Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου.

Σε Ολλανδία και Γαλλία οι κυβερνήσεις έβγαλαν τις εγχώριες ομοσπονδίες και λίγκες από τη δύσκολη θέση, καθώς αποφάσισαν οι ίδιες την οριστική διακοπή της σεζόν επικαλούμενες λόγους δημοσίας υγείας.

Στην Κύπρο υπήρχαν σωματεία που περίμεναν αντίστοιχη πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης, ωστόσο αυτή δεν ήλθε, καθώς με το χθεσινό διάγγελμά του ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε το ελεύθερο και το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή ατομικών και ομαδικών προπονήσεων.

Μια μέρα αργότερα, τη σκυτάλη παρέλαβε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, που ενέταξε τα πρωταθλήματα στην γ’ φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων και ανακοίνωσε την 9η Ιουνίου ως ημερομηνία επιστροφής στη δράση.

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA όρισε την 25η Μαΐου ως καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου τα μέλη της να της παρουσιάσουν το πλάνο τους για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια για να συνεχιστεί η σεζόν στο γήπεδο υπάρχουν, η ΚΟΠ και τα σωματεία μπαίνουν πλέον στην πίεση, καθώς πρέπει να αποφασίσουν πώς θα πορευτούν. Αν συμφωνήσουν να επιστρέψουν στη δράση, πρέπει να καταρτίσουν και να υποβάλλουν το σχετικό καλεντάρι.

Αν συμφωνήσουν να προχωρήσουν σε οριστική διακοπή, πρέπει να επιχειρηματολογήσουν πειστικά στην UEFA υπέρ του οικονομικού κινδύνου μιας διαφορετικής απόφασης («αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα που καθιστούν την ολοκλήρωση της σεζόν αδύνατη, διότι θα έβαζε σε ρίσκο τη μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα των εγχώριων διοργανώσεων ή/και των συλλόγων», όπως αναφέρεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA).

Συνάμα η ΚΟΠ θα πρέπει, σε αυτήν την περίπτωση, να πάρει και την απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με την απονομή τίτλων, ευρωπαϊκών εισιτηρίων και την άνοδο/διαβάθμιση ομάδων. Μια απόφαση δεδομένα ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς εκ των πραγμάτων θα αφήσει αρκετές ομάδες παραπονούμενες ή/και αδικημένες…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy