Βήμα βήμα ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και αφαίρεσης της μάσκας(vids)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δημοσίευσε βίντεο που δείχνει την ορθή τοποθέτηση και αφαίρεση της μάσκας, για να βοηθήσει τον κόσμο.

Από 4 Μαΐου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τον μαζικό πληθυσμό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δημοσίευσε σχετικό βίντεο, που εξηγεί τον σωστό τρόπο εφαρμογής της μάσκας, αλλά και αφαίρεσής της, για να βοηθήσει το κοινό.

Όσον αφορά την εφαρμογή, αναφέρεται: «Αρχικά πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας είτε με σαπούνι είτε με αντισηπτικό. Η πλευρά της μάσκας όπου υπάρχει το έλασμα είναι η πάνω πλευρά και η εξωτερική είναι αυτή που έχει περισσότερο χρώμα. Βγάζουμε τη μάσκα πολύ προσεκτικά από τη συσκευασία της. Για να βάλουμε τη μάσκα, την πιάνουμε από τα πλαϊνά λαστιχάκια και τα περνάμε πίσω από τα αυτιά μας. Στη συνέχεια, τραβάμε τη μάσκα για να καλύψει και το σαγόνι μας και μετά πιέζουμε το έλασμα για να προσαρμοστεί στο σχήμα της μύτης μας».

Σχετικά με την αφαίρεση, σημειώνεται: «Αφού βγάλουμε τα γάντια, αν φοράμε, και πλύνουμε τα χέρια μας καλά, πιάνουμε ταυτόχρονα τα λαστιχάκια και από τις δυο πλευρές και βγάζουμε τη μάσκα με μια κίνηση.
Αν η μάσκα που φοράμε έχει κορδόνια, τότε πρέπει να λύσουμε πρώτα το κάτω και μετά το πάνω.Η εξωτερική πλευρά της μάσκας δεν πρέπει επ’ ουδενί να αγγίζεται καθώς θεωρείται μολυσμένη.Σε περίπτωση που έχουμε μακριά μαλλιά, πρέπει να είναι πάντα δεμένα γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ακουμπήσουν στο εξωτερικό μέρος της μάσκας
».

Ορθή Εφαρμογή και Αφαίρεση Μάσκας.

Geplaatst door Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross op Donderdag 30 april 2020

Επίσης, ανέβασαν και βίντεο που δείχνει την ορθή αφαίρεση των γαντιών.

«Με τον δείκτη και τον αντίχειρα, πιάστε την εξωτερική επιφάνεια του γαντιού στο ύψος του καρπού και με την βοήθεια των δακτύλων σας, τραβήξτε το γάντι, γυρίζοντάς το ανάποδα και τοποθετήστε το στην παλάμη σας. Εισάγετε το δάχτυλό σας ανάμεσα στο γάντι και στο χέρι σας στο ύψος του καρπού και με την βοήθεια των δακτύλων σας, αφαιρέστε το γάντι, γυρνώντας το ανάποδα. Έτσι, δημιουργούμε ένα σακουλάκι με τα ίδια μας τα γάντια. Απορρίψτε τα γάντια».

Ορθή αφαίρεση γαντιών μιας χρήσης

Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μας εξηγούν πως αφαιρούμε με ασφάλεια τα γάντια μιας χρήσης.

Geplaatst door Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross op Maandag 23 maart 2020

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy