Οριστική διακοπή, με πρωταθλήτρια την Παρί ΣΖ

Την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων 1ης και 2ης κατηγορίας και την τελική κατάταξη των ομάδων με βάση το κλάσμα κερδισμένων βαθμών ανά αγώνα (καθώς δεν έχουν όλες οι ομάδες τα ίδια παιχνίδια), προτείνει η εκτελεστική επιτροπή της γαλλικής λίγκας στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να επικυρώσει τη σχετική απόφαση στην απογευματινή του συνεδρίαση.

Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια των αποφάσεων της γαλλικής κυβέρνησης, που ανακοίνωσε την Τρίτη (28/4) ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων -ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών- τουλάχιστον ως τον Αύγουστο.

Εφόσον η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής εγκριθεί, η Παρί Σεν Ζερμέν αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και μαζί με τη (2η) Μαρσέιγ και την (3η) Ρεν εξασφαλίζουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Στο Europa League βγαίνουν η Λιλ, η Ρεμς και η Νις, ενώ υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι της κατάταξης, Αμιάν και Τουλούζ, και τις θέσεις τους στη μεγάλη κατηγορία παίρνουν η Λοριάν και η Λανς. Δεν θα υπάρξει μπαράζ ανάμεσα στον 18ο της Ligue 1 και τον 3ο της Ligue 2, όπερ σημαίνει ότι η Νιμ εξασφαλίζει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Η κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων θα μπορούσε να αλλάξει, μόνο αν αποφασιστεί η διεξαγωγή των τελικών του League Cup (Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν) και του κυπέλλου (Παρί Σ.Ζ.-Σεντ Ετιέν).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy