Εκπαιδευτικές οργανώσεις και ΥΠΠΑΝ θα αποφασίσουν για τη συνολική επιστροφή στα σχολεία

Διαβουλεύσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία, θα έχει το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σύσκεψη με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΟΕΛΜΕΚ, και στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ,  ο Προέδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι η σημερινή σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν πράγματι πολύ χρήσιμη και πολύ εποικοδομητική.

«Αρχίζει η προσπάθεια επιστροφής στην ομαλότητα και στην κανονικότητα, κάτι που σε κάποια στιγμή το επόμενο διάστημα, θα έχει να κάνει και με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία. Εμείς ως ΠΟΕΔ εκφράσαμε την ετοιμότητα μας, να εφαρμόσουμε σχολαστικά τις οδηγίες, τις αποφάσεις και τα πρωτόκολλα που θα υπάρξουν και τα οποία βεβαίως θα μπαίνουν και στο μικροσκόπιο των ειδικών, -αφού είναι αποφάσεις των ειδικών- τα περισσότερα θέματα, και την ίδια ώρα εκφράσαμε και την προθυμία μας, να θέσουμε ζητήματα που σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν τα σχολεία, ιδιαίτερα της δημοτικής, προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης για να ληφθούν σοβαρά υπόψιν σε αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Ο κ. Φυλακτού είπε ότι το πιο σημαντικό και το πιο ξεκάθαρο ήταν ότι έπεται διάλογος  – και αυτό το τόνισε έντονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων και του Υπουργείου Παιδείας για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία, δηλαδή το πΏς και με ποιο τρόπο.

«Βεβαίως στη συνέχεια θα καθοριστεί ανάλογα και με την κατάσταση που θα επικρατήσει και με το πότε καταλήγει αυτός ο διάλογος, η ημερομηνία επιστροφής της κάθε βαθμίδας, της κάθε τάξης, ανάλογα με το τι συζητηθεί στον διάλογο. Φαίνεται ότι υπάρχει το πλάνο για επιστροφή το συντομότερο δυνατό, με ασφάλεια πάντα, στα σχολεία. Αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το διάλογο Υπουργείου και εκπαιδευτικών οργανώσεων. Αυτοί οι δύο είναι που θα καθορίσουν το πΏς θα πάνε και το πότε, πάντοτε βεβαίως στις αποφάσεις του πλαισίου που έχει βάλει η Κυβέρνηση», σημείωσε.
Σε ερώτηση αν έχει καθοριστεί το πότε θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές της Δημοτικής, ο κ. Φυλακτού απάντησε πως όχι.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι εξέφρασαν τους έντονους προβληματισμούς τους που έχουν άμεση σχέση με θέματα υγείας.\

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη σύσκεψη διευκρινίστηκε ότι συνεχίζεται η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία για τους εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης κανονικά, «και πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας»

«Μπαίνουμε σε ένα διάλογο για να δούμε ακριβώς τι θα γίνει με τους τελειόφοιτους μαθητές μας και τις Παγκύπριες Εξετάσεις. Ένα εντατικό διάλογο για να συζητήσουμε τι θα γίνει με τους τελειόφοιτους μαθητές μας και τις Παγκύπριες Εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψιν την ημερομηνία που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις 11 του Μάη. Εκφράσαμε και παράπονο γιατί δεν προηγήθηκε ένας διάλογος, μια συζήτηση για ενημέρωση πριν την ανακοίνωση οποιασδήποτε ημερομηνίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζησάββας είπε ότι κατά τη σύσκεψη εξέφρασε προβληματισμούς αναφορικά με τους μαθητές που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, με τους εκπαιδευτικούς που επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς και για τις οικογένειες των μαθητών.

«Θέσαμε πάρα πολλά ερωτήματα και εκείνο το οποίο υπήρξε κατάληξη είναι ότι μπαίνουμε σε ένα διάλογο για να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση, καμία απόφαση, αλλά απαιτήσαμε εντατικό διάλογο για συζήτηση όλων των λεπτομερειών που αφορούν τους τελειόφοιτους μαθητές και τις Παγκύπριες Εξετάσεις», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση τι αποφασίστηκε για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και για τις τάξεις του Γυμνασίου, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι για την Α΄ και Β΄ Λυκείου και τις τάξεις του Γυμνασίου, συνεχίζεται κανονικά η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι έχει γίνει μια διαβούλευση, «έτσι ώστε να διαφανεί ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να προετοιμαστούμε ούτως ώστε να υποδεχτούμε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, τη Δευτέρα 11 Μαΐου, για να τους προετοιμάσουμε για τις τελικές εξετάσεις τους, τις Παγκύπριες τόσο για πρόσβαση στα Πανεπιστήμια όσο και για απόλυση».

«Άρα, αναμένουμε να οριστούν άμεσα, πολύ πιθανόν και αύριο τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό για να πούμε τις απόψεις μας, έτσι ώστε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να βοηθήσουμε τους μαθητές μας», κατέληξε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy