“Κανείς δεν μπορεί να παίζει 90λεπτα αυτή τη στιγμή. Χρειάζονται τουλάχιστον 4 βδομάδες για προετοιμασία”

Ο προπονητής φυσικής κατάστασης της ΑΕΛ, Χάρης Φαλάς, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για το θέμα της προετοιμασίας σε ενδεχόμενο επιστροφής στη δράση.

Η αρχική τοποθέτηση: «Θα πρέπει να τονίσω ότι η θέση μας έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους. Ότι και αν πω δεν είναι με απόλυτη ακρίβεια. Οι καταστάσεις δεν έχουν προηγούμενο για το πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Ότι και αν κάνουμε, θα είμαστε οι πρώτοι που θα το κάνουμε. Προτού καταλήξουμε πρέπει να έχουμε κάποια δεδομένα. Πρέπει να στηρίζεται σε κάποια γεγονότα και αρχές. Θα πρέπει αν προσαρμόσουμε μια προετοιμασία απλά για το τέλος της περιόδου; Θα πρέπει να λάβω υπόψη και την επόμενη χρονιά; Θα πρέπει να κάνω φιλικούς αγώνες; Θα έχω μικρή διακοπή το καλοκαίρι και διακοπή τα Χριστούγεννα; Δεν έχω κάποιο πλάνο που θα βασιστώ για να κάνω το πλάνο»

Δεν πήρατε απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις; «Όχι. Δεν πήραμε απάντηση γιατί δεν υπάρχει πλάνο αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να παίζει 90λεπτα χωρίς φιλικά. Θέλουμε αγώνες και φορμάρισμα. Κανείς δεν μπορεί να παίζει 90λεπτα αυτή τη στιγμή. Χρειάζονται τουλάχιστον 4 βδομάδες για προετοιμασία. Αν θέλουμε ένα ψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου, ενδεχομένως να χρειαστούμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας».

Για τα φιλικά: «Τα φιλικά γίνονται για σκοπούς ανταπόκρισης στις φυσιολογικές ανάγκες. Είναι διαφορετικοί οι ρυθμοί με την επαφή με τον αντίπαλο με το γήπεδο. Είναι πολλά που πρέπει να λάβουμε υπόψη».

Για το ότι θα συμπληρωθούν δύο μήνες αδράνειας στο ενδεχόμενο επιστροφή στις προπονήσεις στις 15 Μαΐου: «Τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο περίπλοκα. Αν είχαμε χρονοδιάγραμμα θα ήταν εύκολο να προσαρμοστούμε Αν κινούμαστε στο άγνωστο, θα είναι δύσκολα τα πράγματα για το τι μας επιφυλάσσει το μετά».

Αν διακοπεί το πρωτάθλημα και αρχίσει τον Σεπτέμβριο, τότε θα είναι ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα για τους ποδοσφαιριστές: «Θα τους επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό. Αλλά για αυτό έχουμε κάποια βιβλιογραφία για το πως θα κινηθούμε. Θα είναι για παράδειγμα όπως μένει εκτός ένας ποδοσφαιριστής για 6 μήνες. Αυτό που μας δυσκολεύει είναι ότι δεν έχουμε πλάνο. Δώσαμε την άποψη μας και ελπίζω να ληφθούν καλύτερες αποφάσεις.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy