ΟΚ από τον Σάντσεθ για έναρξη των προπονήσεων

Τις πρώτες κινήσεις… επιστροφής της κανονικότητας (και) στον αθλητισμό ανακοίνωσε χθες το απόγευμα  (28/04), ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ανάβοντας το «πράσινο φως» για τη σταδιακή επάνοδο των ομάδων της LaLiga στις προπονήσεις, με ημερομηνία «έναρξης» τη Δευτέρα 4 Μαΐου.
Όπως τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός, θα ανοίξουν και πάλι τα προπονητικά κέντρα και οι επαγγελματίες αθλητές θα μπορούν από την προσεχή Δευτέρα να ξεκινήσουν προπονήσεις. Σε πρώτη φάση ατομικά, εν συνεχεία σε μικρότερα γκρουπ και σε βάθος χρόνου θα υπάρξει το ελεύθερο (με νεότερη κυβερνητική και υγειονομική οδηγία) για συλλογικές προπονήσεις.

Σε όλο αυτό το διάστημα θα ισχύσει το πρωτόκολλο της LaLiga που έχει ήδη προετοιμαστεί κι εγκριθεί κι από την κυβέρνηση, ενώ ο στόχος της  διοργανώτριας αρχής του ισπανικού ποδοσφαίρου και της ομοσπονδίας είναι να ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες μέσα στον Ιούνιο, για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα (και οι 11 αγωνιστικές που απομένουν) ως το τέλος Ιουλίου, χωρίς όμως να έχουν δοθεί ακόμη επίσημες ημερομηνίες για τις άλλες φάσεις του σχεδίου «επιστροφής».

Όπως ανέφεραν τα ισπανικά ΜΜΕ, η ισπανική κυβέρνηση το συνολικό σχέδιο περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές φάσεις με την 3η και την 4η να διαρκούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες η καθεμία και να διαμορφώνονται ανάλογα με την εικόνα που θα υπάρχει με την πανδημία εκείνη την περίοδο. Αναλυτικά οι φάσεις (για όλο τον αθλητισμό) όπως τις ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση περιλαμβάνουν:

-Φάση 0 (04/05): Έναρξη ατομικών προπονήσεων για τους επαγγελματίες αθλητές.
-Φάση 1 (11/5): Χαλαρές ομαδικές προπονήσεις για τις ομάδες των επαγγελματικών Λιγκών.
-Φάση 2: Διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων με παρουσία μάξιμουμ 400 θεατών σε εξωτερικούς χώρους.
-Φάση 3: Μικρή αύξηση του αριθμού των θεατών, με διατήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy